HRVATSKA VATERPOLO OLIMPIJSKE IGRE PARIZ 2024FOTO: SLOBODAN KADIĆ
SLOBODAN KADIĆ
2.8.2024., 19:18
PRIVODE KRAJU IGRANJE U A SKUPINI

Barakude idu po što bolju poziciju za četvrtfinale

Kao što se i očekivalo, vaterpolisti Hrvatske su se nakon prvog poraza u A skupini vratili pobjedničkim navikama. Rumunjska je solidno parirala, ali poraz nije mogla izbjeći. Na kraju tih 11:8 je i dobar rezultat za družinu s Karpata, jer ipak su igrali protiv aktualnih svjetskih prvaka i momčadi koja je kvalitetom uvelike iznad njih. Konačan rezultat to možda ne pokazuje na najbolji način, ali bilo je važno nakon poraza od Italije odraditi utakmicu bez stresa.

- Nije baš lako igrati utakmice u kojima si unaprijed proglašen za favorita i pobjednika. Stoga sam tražio jedino da upišemo bodove, te da se pritom ne umorimo previše ni psihički ni fizički. Jesam li zadovoljan ili ne izdanjem, ostavit ću to za sebe. Bilo je nekoliko trenutaka dekoncentracije, promašenih situacija u napadu, ali naša pobjeda ni jednog trenutka nije bila ugrožena - kaže izbornik Ivica Tucak, koji zna da će u subotu od 12.05 u bazenu Aquatic Centra, protivnik biti mnogo zahtjevniji. Grčka je trenutni lider skupine s osam bodova, koliko ima i Italija. Jedine su to selekcije koje još ne znaju za poraz, a uz dvije pobjede, obje su momčadi igrale i neodlučeno s Crnogorcima, te su do dva boda stigle nakon izvođenja peteraca.

- Neće biti nikakvih iznenađenja, već utakmica s puno nadmudrivanja. Pobijedit će onaj tko bude mirniji. Oni imaju jako brz protok lopte u napadu s igračem više. Zatim sjajnog vratara, plus centarski par Kakaris i Nikolaidis. Bekovi sjajni, a na pucačkoj liniji naravno Fountoulis, Argyropoulos i Genidounias. Morat ćemo posvetiti punu pozornost na nekoliko njihovih glavnih karika, ali mislim da se i nas tu nešto pita - kaže Marko Žuvela, koji je s trojicom grčkih igrača dijelio i klupsku sudbinu, te ih sigurno dobro poznaje.

Čeka nas četvrti dvoboj s Grčkom na OI-ju, prethodna tri smo dobili, stoga idemo nastaviti pozitivan niz. U ponedjeljak će Barakude zaključiti igranje u skupini, posljednji protivnik je SAD. Dvoboj počinje u 18.30, a bit će prvi odigran u La Defense Areni, koja može primiti nešto više od 10.000 gledatelja. U njoj će se igrati od četvrtfinala pa do kraja turnira.