Pariz, 28.07.2024 - Vaterpolo utakmica turnira Olimpijskih igara Pariz 2024 između reprezentacija Hrvatske i Crne Gore. Na slici Jerko Marinić Kragić.foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA
31.7.2024., 16:57
BARAKUDE IGRAJU VEČERAS

Nema tu laganih suparnika, ali Rumunji su idealan rival za povratak dobrog ozračja

Nakon dva odigrana dvoboja A skupine olimpijskog turnira, vaterpolisti Hrvatske su na polovičnom učinku. Startale su Barakude pobjedom nad Crnom Gorom (11:8), ali onda je stigao i prvi poraz, koji su nam nanijeli Talijani (11:14).
Nisu kockaste kapice dobro izgledale u bazenu, posebno u drugih 16 minuta, a to je svakako dobro upozorenje za dalje. Naravno, nije se dogodilo ništa strašno, poraz je ovo koji bar zasada nije ostavio ozbiljnije ožiljke. Zna to dobro i izbornik Ivica Tucak, koji je jasno detektirao ono loše što su pokazali njegovi izabranici u drugom pariškom izdanju.
- Više koncentracije, snage, lucidnosti iskazao je naš protivnik. Talijani su svoje situacije koje bi izradili pogađali, a mi promašivali. Kad se dogodi takva jedna utakmica, protiv suparnika kvalitete slične nama, onda ćeš izgubiti. Mi definitivno nismo bili pravi, iako smo prve dvije četvrtine, čak bih rekao, bili vrlo dobri. Samo s puno promašenih šansi, ponovo promašenim petercem, mislim i dva napada s igračem više bez gola. U trećoj smo četvrtini pali, ušli smo u nervozu. Da smo i pobijedili, bio bih jednako miran. Ovo je tek druga utakmica, početak turnira praktički. Nije nam svejedno, jasno, nismo ravnodušni nakon poraza, ali nema ni uzbune, dizanja tenzija - miran je Tucak, bez obzira na to što sigurno nije zadovoljan izdanjem svoje momčadi protiv jake Italije.
Tek je ovo uvodni dio turnira, još u skupini treba odigrati tri dvoboja, a onda još nokaut-završnicu, koja nam ni u najluđem scenariju ne bi smjela izmaknuti. Ipak, treba ići redom, u 3. kolu večeras (19.30) čeka nas protivnik koji nam ne bi smio zadavati ozbiljnije probleme. Rumunjska je na turnir stigla nakon odustajanja Južne Afrike, a da je ovdje u ulozi autsajdera, potvrđuju i dva poraza, od Grčke (7:14) i SAD-a (8:14).
- Na Olimpijskim igrama nema lagane utakmice, to su već pokazali neki susreti dosada. Mi ih sasvim sigurno nećemo podcijeniti. Dobra su momčad, ali mi smo bolji i u biti, što se tiče rezultata, sve ovisi o nama. Sigurno nisu došli na izlet. Pripremali su se za ovo posljednja 2-3 mjeseca. Imaju momke koji igraju u inozemstvu, neke i u sastavima koji igraju Ligu prvaka. Nisu oni momčad s kojom možete ući u utakmicu i misliti 'lako ćemo' - naglašava Jerko Marinić Kragić, jedini od naših reprezentativaca koji je svojedobno igrao u Rumunjskoj. Od 2018. do 2020. bio je član bukureštanske Steaue.