HINA
30.7.2024., 20:46
GAĆINA ŽELI PRIMORČEVIM STOPAMA

U važnim trenucima mogao sam i trebao puno bolje igrati. Vidimo se u Los Angelesu

Andrej Gaćina više ne stanuje u ždrijebu pojedinačne konkurencije stolnoteniskog olimpijskog turnira. Hrvatski pingpongaš u drugom kolu je izgubio od osmog igrača svijeta, Tajvanca Yun-Ju Lina, s 4:0 (11:4, 11:9, 11:9, 11:6) nakon samo 35 minuta igre. Taj poraz nije iznenađenje, ipak, Tajvanac je i uoči meča bio veliki favorit, jer riječ je o ponajboljem stolnotenisaču na svijetu.
- Ma ne znam što bih rekao, dao sam sve od sebe, ali on je bio bolji. Zadovoljan sam igrom, mogao sam možda neke druge stvari u ključnim trenucima odigrati bolje. On je stvarno dobar, ima 24 godine i već je 4-5 godina u top deset najboljih igrača svijeta. Ne mogu sebi ništa zamjeriti, samo da sam odigrao možda pametnije u tim ključnim trenucima - kazao je Gaćina nakon poraza od jednog od favorita za medalju u Parizu.
Gaćini je ovo četvrti meč protiv Yun-Ju Lina i četvrti poraz.
- Znam da mu nije svejedno kad igra sa mnom, druge igrače dobiva jako lagano. S njim sam četiri puta igrao, svaki prethodni meč je bio gust i sad bi bilo napeto da sam pretvorio svoje prilike u dva seta u poene. Šteta, izgleda lagano 4:0, ali bilo je tu "više mesa" kako se kaže. Da sam odigrao bolje ta dva seta, da sam bio odlučniji... Imao sam plan, ali očito plan nije bio dovoljno dobar - dodao je Zadranin.
I Tomislav Pucar završio je natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji, bolji od njega bio je Francuz Alexis Lebrun, također jedan od favorita za medalju.
- To je olimpijski turnir, u drugom kolu su sve jaki mečevi, sve su jaki protivnici. Teško je očekivati da će biti slabije. On je doista dobar i jak pretendent na medalju - nastavio je 38-godišnji Gaćina, najavivši da planira odlazak na Olimpijske igre u Los Angelesu.
- Zadovoljan sam što sam zdrav, slobodno se krećem i nemam restrikcija, što je bio slučaj s prijašnjim olimpijskim igrama. Vidimo se pojedinačno u Los Angelesu, a prije toga ovdje u Parizu nas čeka ekipni susret protiv Južne Koreje 6. kolovoza. Pripremit ću se za taj meč - rekao je na kraju Gaćina, kojem su ovo pete Olimpijske igre.
U Los Angelesu bi Gaćini bile šeste Olimpijske gre, ali još uvijek ne bi sustigao svog sugrađanina, također stolnotenisača, Zorana Primorca, koji je nastupio na Igrama čak sedam puta. I apsolutna je legenda hrvatskog olimpizma.