Hrvatski hrvački savez
29.7.2024., 19:54
HRVAČKI PRESIDENT CUP U BEOGRADU

Odlične Asja, Ajla, Ena i Tia ekipno treće

Hrvatska hrvačka ženska reprezentacija nastupila je u nedjelju na Međunarodnom turniru u hrvanju naziva "President Cup" u Beogradu, koji je organizirao beogradski Hrvački klub Crvena zvezda. Na tom natjecanju okupilo se stotinjak natjecateljica, članica 18 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Španjolske.

Boje hrvatske reprezentacije pod vodstvom trenera Ivana Lončarića branile su četiri hrvačice. U kategoriji mlađih djevojčica Asja Kojić (50 kg) iz HK Trešnjevka osvojila je prvo mjesto, u kategoriji starijih djevojčica U15 Ajla Kadriji (54 kg) iz HK Zagreb s tri uvjerljive pobjede također je bila prva, kadetkinja U17 Ena Zemunić (53 kg) iz HK Fami Donji Miholjac plasirala se na drugo mjesto i seniorka Tia Hršak (62 kg) iz HK Slatina s tri pobjede i jednim porazom također je zauzela drugo mjesto. Hrvatska se na tom turniru ekipno plasirala na visoko treće mjesto.

Nakon ovog natjecanja naše hrvačice ostaju na trening kampu najboljih hrvačica Europe u trajanju od sedam dana, od 29. srpnja do 5. kolovoza. Hrvatski hrvački savez čestita našim natjecateljicama na odličnom nastupu, odličnim borbama i osvojenim medaljama te im želi puno dobrih treninga na kampu koji je pred njima!