Pariz, 29.07.2024 - Hrvatski kanuist na divljim vodama, 33-godišnji Matija Marinić plasirao se u finale Olimpijskih igara u Parizu, on je u polufinalnoj vožnji u ponedjeljak ostvario sedmo vrijeme sa 98.82 sekundi, a u borbu za medalje izborilo je 12 najbržih iz polufinala.foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA/ Damir SENČAR
29.7.2024., 20:05
IPAK NIŠTA OD MEDALJE

Marinić: Trebat će proći vremena da se sve slegne

Hrvatski kanuist na divljim vodama Matija Marinić nadao se olimpijskom postolju, ali na kraju je završio na osmom mjestu. Napravio je nekoliko manjih pogrešaka koje su ga stajale boljeg rezultata u utrci za odličja. Marinić je s vremenom 100.35 sekundi bio osmi, zlatni je Francuz Nicolas Gestin (91.36), drugi Britanac Adam Burgess (96.84), a treći Slovak Matej Benuš (97.03).

- Trebat će proći vremena da se sve slegne. Šteta što me je između 13. i 14. vrata rolica malo više zadržala, izgubio sam sekundu-dvije. Bilo bi bolje bez toga, ali zadovoljan sam ulaskom u finale i nastupom u finalu. No u finalu je svaka sitnica bitna, šteta što su se dogodile te pogreškice, ali što je - tu je. S obzirom na to da dolazim iz zemlje koja nema stazu za divlje vode, ovo je veliki rezultat. Na divljoj vodi treba iskoristiti momente kada ju možeš iskoristiti i što bolje si pomoći s tom vodom - kazao je Marinić, koji je svjestan kako dolazi iz sporta koji nije osobito poznat u Hrvatskoj.

- Olimpijada je jedina prilika gdje se može saznati za moj sport i gdje se može saznati da postoji jedan Matija Marinić, koji se bavi ovim sportom.

Ovo nije kraj Marinićevih nastupa u Parizu, još će nastupiti i u disciplini kajak kros koja će imati svoju premijeru na Olimpijskim igrama.

- Nastupit ću još u novoj disciplini kajak kros, nije moja disciplina, ali borit ću se. U ovoj disciplini nas četvorica krećemo istovremeno i utrkujemo se.

Natjecanja u kajak krosu održavaju se od petka do nedjelje.