HINA
29.7.2024., 20:10
GAĆINA PROŠAO 1. KOLO

Dobro se osjećam, baš mi je gušt igrati u Parizu

Baš mi je gušt igrati u Parizu, kazao je nakon prolaska u 2. kolo olimpijskog turnira hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina. Hrvatski je stolnotenisač na startu svladao Rumunja Ovidiua Ionesca s uvjerljivih 4:1 (11:8, 10:12, 11:8, 12:10, 11:5) poslije 42 minute igre. Inače, Gaćina je 68. igrač na svjetskoj rang-listi, Rumunj bolje plasiran, trenutačno je 45. No ranking nema veze za stolom, Gaćina je u Parizu bo bolji i to potvrdio izgubivši samo jedan set.
- Trener i ja smo se doista taktički dobro pripremili za ovaj meč, a s Ovidiuaom se poznajem otprije. Nije tu bilo nikakvih tajni, ali priprema je važna. I dobro smo je odradili. Naši međusobni mečevi su bili izjednačeni, uvijek nekako gusti. Sad sam malo sporije krenuo u prva tri seta, ali kad sam "izvukao" onaj set kada je vodio s 10:8, onda sam se opustio i igrao do kraja meča nekako opušteno - kazao je nakon pobjede 38-godišnji Zadranin, kome su ovo čak pete Igre. Za prolazak u treće kolo Gaćina će se boriti protiv Tajvanca Yun-Ju Lina, osmog igrača svijeta. Čeka ga iznimno težak posao i prolazak dalje bi bilo iznenađenje.
- Igrali smo dosad četiri puta. Nisam ga nikad dobio, ali nije me baš lako dobivao. Moram samo misliti na taktiku, sebe i svoju igru. Dobro se osjećam, zdrav sam, ništa me se zateže. Baš mi je gušt igrati ovdje - kazao je Gaćina.