Pariz, 26.07.2024 - Otvaranje Olimpijskih igara Pariz 2024 na Trocadero trgu u Parizu. Na slici Eiffelov toranj i olimpijski krugovi. foto HINA/ POOL/ Damir Senčar/ lsd Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
PIXSELL
27.7.2024., 10:28
počinju u ponedjeljak

OI: Zbog kiše odgođene kvalifikacije u skateboardingu

Kvalifikacije u skateboardingu koje su se trebale održati u subotu na Olimpijskim igrama u Parizu, odgođene su za ponedjeljak zbog kiše, objavili su organizatori.

"Zbog loših vremenskih uvjeta sinoć i nakon jutrošnjeg sastanka sa svim relevantnim organizatorima, donesena je odluka da se ulično skateboarding natjecanje odgodi", objasnio je organizacijski odbor.

Dan nakon svečanosti otvaranja, koja se odvijala po kiši, kvalifikacije u uličnom skateboardingu trebale su započeti u 12 sati, nakon čega je trebalo uslijediti finale u 17 sati.

U središtu Pariza, između vrta Tuileries i Champs-Elysées, stvoren je urbani park za ovu sportsku disciplinu koja dijeli mjesto s BMX slobodnim stilom, breakingom i košarkom 3×3.

Ulični skateboarding, koji se pojavio na Olimpijskim igrama 2021. u Tokiju, sastoji se od izvođenja figura u prostoru koji reproducira ulični namještaj kao što su ograde, klupe, rampe, stepenice.