Rafael Nadal (ESP) during practice with Carlos Alcaraz (ESP) at the Mutua Madrid Open in Madrid, Spain, on April 24, 2024. Photo by Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM Photo: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
Dubreuil Corinne/ABACA
24.7.2024., 18:35
NAJATRAKTIVNIJA TENISKA KOMBINACIJA

Alcaraz i Nadal: Dobro se zabaviti, ali i ostvariti pravi rezultat

Vjerojatno najatraktivnija kombinacija na olimpijskom teniskom turnira parova bit će ona španjolska, u kojoj će zaigrati Carlos Alcaraz, trenutačno treći tenisač na svijetu, i legendarni Rafael Nadal, jedan od ponajboljih igrača kojeg je tenis imao. Nekoliko dana prije početka olimpijskog turnira u Parizu dva španjolska teniska asa održala su konferenciju za novinare.
- Uvjeravam vas da ćemo dati sve od sebe. Odigrat ćemo s puno entuzijazma. Nadam se da ćemo se dobro zabaviti, ali i ostvariti pravi rezultat - rekao je Alcaraz, koji je ove godine osvojio i Roland Garros i Wimbledon, a bitno umjereniji u najavama bio je 38-godišnji Nadal, koji je posljednjih godina zbog bolova i ozljeda više izvan terena nego na terenu.
- Izuzetno smo zadovoljni što ćemo igrati zajedno, ali to zadovoljstvo ne garantira i uspjeh. Razumijemo da smo pobudili veliki interes, ali Carlos nije igrao puno puta parove u karijeri, kao ni ja. Posljednjih godina i nisam često na terenima, ali dat ćemo sve od sebe da nam duše budu mirne - poručio je Nadal, koji je prošlog tjedna igrao finale ATP turnira u Bastadu, a Roland Garros, gdje se održava olimpijski turnir, u karijeri je osvojio nevjerojatnih 14 puta.
Nadal ima zlatnu olimpijsku medalju i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. S Marcom Lopezom slavio je 2016. godine u Riju de Janeiru, a zlato u singlu osvojio je 2008. godine u Pekingu.