Zagreb, 04.07.2024 - Službeno predstavljanje olimpijske kolekcije "Prema svjetlima Pariza", sportske odjeće koju će hrvatski olimpijci nositi na Olimpijskim igrama u Parizu. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA
23.7.2024., 17:26
PODRŠKA PREDSJEDNIKA OLIMPIJCIMA

Milanović: Uvijek ste činili ponosnom Hrvatsku, zbog rezultata, ali i sportskog ponašanja

Iako su se neki od hrvatskih sportašica i sportaša već smjestili u olimpijsko selo, uoči službenog ispraćaja hrvatskih olimpijaca u Pariz, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je svima njima poruku podrške i poželio puno sreće i uspjeha na olimpijskim natjecanjima.

- Hrvatske olimpijke i olimpijci, pred vama su Olimpijske igre u Parizu, najveći sportski događaj za svakog sportaša. Kroz nekoliko dana svaka i svaki od vas 73, koji činite hrvatsku natjecateljsku olimpijsku obitelji, imat ćete priliku pokazati na olimpijskim sportskim borilištima ono najbolje od sebe pod zastavom naše Domovine. Tjedni i mjeseci napornog rada i odricanja odveli su vas na najveće svjetsko sportsko natjecanje ne samo da sudjelujete nego i da postignete rezultate kojima ćete se ponositi - istaknuo je predsjednik Milanović u priopćenju.

- Pobjedama i olimpijskim medaljama, siguran sam, želite potvrditi svoju sportsku vrijednost i dosadašnje rezultate i ja vam želim puno sreće i uspjeha u tome. Hrvatski olimpijski tim uvijek se kući vraćao s medaljama čineći Hrvatsku ponosnom kako zbog vaših rezultata, tako i zbog sportskog ponašanja. Sport ima tu posebnu snagu ujediniti ljude, pa neka sve natjecatelje u Parizu ujedini u fair playu, a gledatelje u srčanom bodrenju. Sretno! - poručio je predsjednik RH.

Službeno otvaranje Olimpijskih igara je u petak, Hrvatska će u Parizu sudjelovati sa 73 predstavnika - 58 sportaša i 15 sportašica iz 15 sportova, a ukupno hrvatsko izaslanstvo brojit će 157 osoba.