Ivor Gaće prvi na PH

Ivor Gaće prvi na PH

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
22.7.2024., 19:34
Plivačko PH

Ivor Gaće je prvak države

Plivački klub Osijek može se pohvaliti sjajnim rezultatima i naslovom državnog prvaka. Na zagrebačkom bazenu Svetice održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine i seniore u 50-metarskom bazenu, boje PK Osijek branilo je troje natjecatelja među 367 plivačica i plivača iz 37 klubova. Uz vodstvo trenera Mihaela Močkovića na Sveticama su iz Osijeka plivali Teo Janković, Ivor Gaće i Mia Mihić. Tercet se pokazao u sjajnom izdanju, kući vratio s četiri medalje (zlato, srebro i dvije bronce), a za njih je zaslužan mlađi junior Ivor Gaće.

Ivor i Teo s trenerom Močkovićem

Ivor i Teo s trenerom Močkovićem

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nakon jutarnjih kvalifikacija Ivor je bio fantastičan. U kojoj god je disciplini nastupao, osvojio je medalju, a najuspješniji je bio u u utrci na 100 metara slobodno, gdje je bio ispred svih. To zlato i naslov državnog prvaka imaju posebnu težinu, a iz osječkog kluba ne skrivaju koliko su presretni zbog tog dosega. Gaće je u utrci 50 metara leptir bio srebrni, a u disciplinama 200 slobodno i 100 leptir osvojio broncu u kategoriji mlađih juniora uz postavljanje četiri klupska rekorda.
Mlađi senior Teo Janković bio je osmi u utrci na 200 metara mješovito, a nastupao je i u utrkama 50 leptir (14.), 50 slobodno (21.) i 100 slobodno (25.). Mlađa juniorka Mia Mihić završila je kao 34. u utrci na 50 metara slobodno.