epa10022227 Martin Sinkovic and Valent Sinkovic of Croatia react after the men's double sculls final race of the Rowing World Cup in Poznan, west-central Poland, 19 June 2022. EPA/Pawel Jaskolka POLAND OUT
EPA
21.7.2024., 21:27
CILJ - BITI ISPRED SVIH

Stariji smo, ali i spremni za novo zlato

Veličanstvena karijera zaslužila je biti okrunjena i u Parizu. Braća Valent i Martin Sinković stigla su u olimpijsko selo, cilj je jasan - vratiti se kući s medaljom. Priželjkuju zlatnu, uvjereni su da ponovno mogu proći prvi ciljem finalne utrke, ali neke utrke iz ove godine pozivaju ih na operz. Iako kažu "želja je zlato, ali olimpijska medalja bilo kojeg sjaja je dobra", zna se što je konačni cilj Sinkovića. Uvijek i samo "jedinica". Naučili su nas na uspjeh, pa se od braće uvijek i na svakom natjecanju očekuje velik rezultat, ipak je to ponajbolji veslački tandem svih vremena. No, za razliku od prethodnih Igara, na svoju četvrtu olimpijsku smotru ne odlaze kao apsolutni favoriti u svojoj disciplini, a u Parizu će to biti dvojac bez kormilara.
- Prvi put idemo na olimpijske igre bez statusa favorita i prve su nam Igre na kojima branimo zlato u istoj disciplini. Vjerujemo da se možemo boriti za medalju, i za zlato, a više ćemo znati 28. srpnja nakon prve utrke - kazao je Martin Sinković.
Istog mišljenja je i njegov brat Valent, koji je ovih dana prebolio koronu, ali kaže kako je to spremio iza sebe jer se, nakon tri dana prehlade, uspio vratiti u puni trening.
Braća Sinković će u Parizu pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje u svojoj veličanstvenoj karijeri, 2012. godine su u Londonu bili članovi srebrnog četverca na pariće, 2016. u Riju de Janeiru okitili su se zlatom u dvojcu na pariće, a prije tri godine u Tokiju stigli su do zlata i u dvojcu bez kormilara. U Pariz idu obraniti to zlato.