04.02.2024., Varazdin - Davis Cup susret Hrvatske i Belgije, mec Duje Ajdukovic - Bergs Zizou.
PIXSELL
21.7.2024., 21:30
NAKON ŠVEDSKE U ISTRU

Naravno da mi znači kad Nadal nešto lijepo kaže. To svakom igraču znači

Nakon najvećeg meča u karijeri, polufinala ATP turnira u švedskom Bastadu, u kojem je poražen od jednog od najboljih tenisača u povijesti Rafaela Nadala, Duje Ajduković stigao je u Umag. Hrvatski tenisač još je pod dojmom ravnopravnog meča s Nadalom, ali i svega onoga što se događalo prošlog tjedna. Iz kvalifikacija je 23-godišnji Splićanin stigao do svog prvog ATP polufinala.

- Uvijek ima puno sitnih faktora koji se poklope, ali se treniralo i radilo jako cijele godine. Moglo se ovo dogoditi i puno prije. Nažalost, četiri-pet mečeva sam izgubio u tie-breaku trećeg seta. I u Bastadu se mogao dogoditi "taj tjedan", ali nije. Eto, sad se dogodio - rekao je hrvatski Davis Cup reprezentativac u razgovoru za Hinu.

Je li vam u Bastadu baš nešto posebno odgovaralo?

- Uvjeti, definitivno. Bili su teški, odskok lopte puno niži, bar na početku turnira, a kako je odmicao, išao prema kraju, bilo je dosta toplije. No onaj prvi dio turnira više je bio po mojoj želji.

Meč s Nadalom će još dugo pamtiti, osvojio je prvi set, ali više od toga nije išlo. Nakon meča Nadal je kazao da Hrvat ima jedan od najboljih bekenda s kojima je bio suočen.

- Naravno da mi Nadalove riječi znače puno. Svakome tko igra tenis značilo bi, pa tako i meni.