04.02.2024., Varazdin - Davis Cup susret Hrvatske i Belgije, mec Duje Ajdukovic - Bergs Zizou.
PIXSELL
19.7.2024., 22:08
DUJE AJDUKOVIĆ

Prvo polufinale u karijeri i suparnik nije mogao biti bolji - veliki Rafa Nadal

U subotnjem polufinalu ATP 250 turnira, koji se igra na zemljanom terenu u švedskom Bastadu, hrvatski tenisač Duje Ajduković igrat će protiv Španjolca Rafaela Nadala, jednog od najboljih tenisača svih vremena. Ajduković uživa u najboljim danima karijere, prvi put je izborio mjesto u polufinalu Toura nakon što je svladao Brazilca Thiaga Monteira sa 6:2, 4:6, 6:4, a Nadal je igrao čak četiri sata kako bi izborio ogled protiv hrvatskog igrača. Španjolac je u četvrtzavršnici sa 6:7 (2), 7:5, 7:5 pobijedio četvrtog nositelja, Argentinca Mariana Navonea, inače 36. igrača na svijetu.

Za 23-godišnjeg Ajdukovića to je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, prije turnira u Baastadu nikada nije igrao ni u četvrtfinalu nekog ATP turnira, a sada je stigao u polufinale i nagrada je - veliki Rafa Nadal. Dvoboj s jednim od najboljih u povijesti tenisa. Inače, plasmanom u polufinale Baastada Ajduković je izborio i izravni plasman u glavni ždrijeb turnira u Umagu, koji počinje u nedjelju kao posebna iznimka te se tako pridružio Luki Mikrutu, Mateju Dodigu i Miliju Poljičku kao još jedan hrvatski predstavnik na Croatia Openu, našem jedinom ATP-u.

Nadal je ovaj turnir u Bastadu osvojio davne 2005. godine, a ovo mu je prvo polufinale nakon Wimbledona 2022. godine, kada je i prije početka meča predao dvoboj Australcu Kyrgiosu. Ajduković je ovaj tjedan u Bastadu pokazao puno dobrih stvari, a tek sad ga očekuje najveći meč karijere.