Osijek, 07. 04. 2024., Dvorana Gradski vrt, DOBRO World Cup Osijek, DWC 2024, 2. dan - finale; Tin SrbicSNIMIO BRUNO JOBST

Tin Srbić

BRUNO JOBST
18.7.2024., 23:02
GIMNASTIČARI U SUBOTU KREĆU NA PUT

Srbić: Nemam pritisak, ovaj put nemam taj osjećaj da nešto moram osvojiti

Od Tina Srbića u Parizu se puno očekuje. Najbolji hrvatski gimnastičar na predstojećim Olimpijskim igrama brani srebro osvojeno na preči u Tokiju.

- Cijela ova godine bila je priprema za nastup na Igrama u Parizu. Osjećam se spremno i fizički i mentalno. Moj sportski i životni cilj bio je bar jednom u životu nastupiti na Igrama, a sada putujem na svoju drugu Olimpijadu. Medalju sam osvojio već na prvim Igrama, tako da s te strane nemam pritisak i osjećaj da još nešto moram. Mislim da sam sve već napravio i malo opušteniji mogu ići na ove Olimpijske igre. Ali nikad ne ideš posve opušten jer ipak se osjeća taj pritisak Igara. Velika je to velika stvar i ne možeš to maknuti iz glave i tretirati kao bilo koje drugo natjecanje, jer nije. Ipak je to najveće natjecanje koje postoji. Osjećam pritisak i izvana, jer ljudi ispituju kada je polazak, kad su kvalifikacije, kad je finale... Ne možeš to izbjeći, ali to je pozitivan pritisak - kazao je Tin Srbić, majstor na preči koji je spremio dovoljno dobru vježbu za medalju.

- Cilj i plan su da nastupim onako poletno i agresivno kako ja to znam. To mogu, jer se osjećam dobro i spremno. Ako ću tako nastupiti, a vjerujem da hoću, znam da sam dovoljno kvalitetan za finale. Ako uđem u finale i za borbu za medalje. Ma, jedva čekam da to sve počne, ali i da završi.

Iako u Pariz putuje već u subotu Srbić, ni na ovim Igrama neće biti dio svečane ceremonije otvaranja Igara koja je na programu 26. srpnja jer ga već sljedeći dan očekuje nastup u kvalifikacijama.

- Nažalost, neću ni ovaj put biti na otvaranju. Ne bi bilo baš zgodno da se satima vozim po rijeci pa ujutro nastupim, ali gledat ću svečanost otvorenja Igara s ostatkom ekipe u Olimpijskom selu preko televizije.

Srbić neće biti jedini hrvatski gimnastičar u Parizu, prvi put na jednim Igrama imat će dva muška predstavnika jer će Osječanin Aurel Benović nastupiti na parteru.

- Drago mi je da nisam sam, da se i on plasirao. Napravio je to na nevjerojatan način, na posljednjem Svjetskom kupu je sve okrenuo i izborio OI. Nadam se da je i on spreman i da možemo zajedno podijeliti pritisak i fajtati se tamo za finala i medalje - zaključio je Srbić.

Ako bude uspješan u kvalifikacijama 27. srpnja, Srbića finale preče očekuje 5. kolovoza.