epa11483752 Ecuadorian rider Richard Carapaz of EF Education - EasyPost celebrates as he crosses the finish line to win the 17th stage of the 2024 Tour de France cycling race over 177km from Saint-Paul-Trois-Chateaux to Superdevoluy, France, 17 July 2024. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA
17.7.2024., 19:01
TOUR DE FRANCE

Pogačar je i dalje uvjerljivo vodeći

Aktualni olimpijski pobjednik u cestovnoj vožnji, ekvadorski biciklist Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), pobjednik je 17. etape ovogodišnjeg Tour de Francea, vožene od Saint-Paul-Trois-Chateauxa do vrha uspona na SuperDevoluy, u duljini od 177,8 kilometara, a Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates) zadržao je vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Carapaz, pobjednik Giro d'Italia, koji je početkom ovogodišnjeg Toura na jedan dan čak nosio i žutu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu, trijumfom u SuperDevoluyu kompletirao je kolekciju etapnih pobjeda na sve tri velike trotjedne utrke. Na oko 13 kilometara prije cilja Carapaz se uspio odvojiti od Britanca Simona Yatesa, koji ga je do tada pratio kao sjena, i na cilj je stigao s 37 sekundi prednosti ispred drugog Britanca.

Četiri dana prije završetka utrke Pogačar u ukupnom poretku ima 3:11 minuta bolje vrijeme od drugog Vingegaarda, odnosno 5:09 minuta od trećeg Evenepoela.