BRUNO JOBST
27.10.2024., 16:07
ODBOJKAŠICE OSIJEKA

Osječanke su došle do prvog seta, ali bodovi još na čekanju

Skoro dva sata borile su se k'o lavice, ali na kraju su odbojkašice iz Osijeka ostale bez glavne nagrade. Bodovi su ipak otišli iz Male dvorane Gradski vrt, reklo bi se očekivano, jer Osijek je u silnim problemima zbog ozljeda nekih važnih igračica. Ali i takav, odigrao je dva briljantna seta protiv Ribola Kaštela, koja su stigla sa željom nastaviti svoj stopostotni učinak u Superligi.

Na kraju sastav koji vodi bivši trener Murse-Osijek Mario Teppert ostvario je svoj plan, a osječki pečat pobjedi Kaštelanki dala je i Dijana Karatović, koja prema svojem bivšem klubu nije imala milosti. Upravo je hrvatska reprezentativka povukla svoje suigračice iz velikog zaostatka i bila najzaslužnija za preokret.

S obzirom na ostvareni učinak u prethodna tri kola, gošće su važile za velikog favorita. Domaćin ne samo da nije osvojio bodove nego je imao i nula osvojenih setova. Bez obzira na sve probleme i taj neželjeni statistički podatak, igračice Darija Fančovića u prva su dva seta na parketu izgledale kao da im cvjetaju ruže u svakom pogledu. U te 44 minute Osijek je bio na razini koja je iznenadila sve na tribinama, ali u suparnice na parketu.

- Znali smo da je domaćin u određenim problemima, ali nismo ga shvatili olako. Krenuli smo s 0:3 u prvom setu, ali Osijek je brzim povratkom najavio da se neće predavati unaprijed. Nismo imali rješenja za njihov odličan servis, te igru u obrani, ali nakon zaostatka nismo gubili glavu. Počeli smo igrati jednostavnije u napadu, koristiti naše najbolje igračice i uspjeli smo zasluženo sve okrenuti u našu korist - pričao je Teppert, koji je nakon osam mjeseci ponovo vodio utakmicu u Maloj dvorani, ali ovaj puta bio je na "krivoj" strani.

Bez obzira što su na kraju ispustile prednost, Osječankama se nema puno toga za zamjeriti. Nije bilo realno očekivati da se razina igre iz prva dva seta održi do kraja. Da je bilo tako, sada bi se na konto stavili prvi bodovi, a ne tek setovi.

- Dva seta bila su čarobna. Igračice su doista išle do maksimuma, a mislim da nismo potom nešto previše pali u našoj igri. Jednostavno, do izražaja je došla kvaliteta Ribole, igračice od kojih se to očekuje preuzele su odgovornost i kreirale preokret. Šteta, bili smo blizu. Počeli smo se polako i kompletirati, nije to još ono pravo, a valjda će nam se ovaj silni trud napokon početi i vraćati - priželjkuje trener Osijeka, koji u slijedećem kolu gostuje kod zagrebačke Mladosti. To znači da će prvi bodovi vjerojatno još ostati na čekanju, ali uz ovakav pristup i kompletiranje kadra (Lovrić igrala cijeli susret, Gajić odigrala prvi set nakon gotovo četiri tjedna stanke), stvari bi trebale krenuti nabolje.