GOJKO MITIĆ
26.10.2024., 07:00
TEŽAK ZADATAK ZA ŽOK OSIJEK

Fančović kemija i krpa sastav, a stiže neporažena ekipa

Subotnji su gost (18 sati) Kaštelanke, na čijoj klupi sjedi osječki stručnjak Mario Teppert

Pogled na tablicu nije nimalo ugodan iz perspektive ŽOK-a Osijek. Odbojkašice s Drave nakon tri superligaška kola pri začelju su poretka, bez pobjede, bodova, a još se uvijek čeka na osvajanje ponekog seta. Takav učinak u pravilu zavrjeđuje i određene kritike, ali njima ovoga trenutka nema mjesta.

Puno peha i nesreće zadesilo je sastav trenera Darija Fančovića, koji se i prije prve službene utakmice našao u problemima, koje nije mogao sanjati ni u najgorim noćnim morama. Jedna po jedna iz konkurencije za nastup otpadale su igračice koje su trebale biti u ozbiljnoj, udarnoj rotaciji. Bez jedne se može, ali kada njih četiri-pet nije sposobno za nastup, onda je jasno da je situacija izvan kontrole. Uz takav hendikep Osijek nije mogao više od ovoga što trenutno pruža na parketu. Čak su izdanja u nekim trenutcima bila i iznad realne slike, a to u ovom slučaju znači da osvajanje seta nije bilo daleko. O nekoj pobjedi i osvajanju bodova, nema smisla trošiti riječi.

- Nije ugodna situacja, ali iz nje ne možemo. Moramo izdržati i pričekati da se zdravstveni bilten popravi. Pojavile su se neke naznake boljega, ali daleko je to od onoga što bismo sve željeli - kaže Fančović, koji odreda u prve dvije utakmice nije mogao računati na Anju Jurić, Tatjanu Gajić, Ivanu Lovrić, Dorju Sulić, a nezaliječena je i Nastja Ilić. Za sada je gotovo izvjesno da se na Sulić neće moći računati duže razdoblje. Lovrić je zaigrala malo na posljednjoj utakmici kod Marina Kaštela, kao i Ilić, ali je jasno da nisu još spremne za maksimalne napore.

- Treninzima se priključila i Gajić, ali jasno da su sve one daleko od željene forme. Moramo biti strpljivi i čekati, a utakmice se nižu, traže se i bodovi da se pomaknemo s mrtve točke - naglašava trener Osijeka, koji u 4. kolu u subotu (18 sati) u Maloj dvorani Gradski vrt dočekuje Ribola Kaštela. Riječ je o jednoj od dvije ekipe (uz Dinamo) koja se može podičiti maksimalnim brojem bodova dosada. Vodi ih bivši trener mursaša Mario Teppert.

- Dvije od tri utakmice dobili su na uvjerljiv način, jedino su prije tjedan dana morali igrati pet setova, ali su zato uzeli bodove kod Brda. Bilo bi nam zahtjevno i da smo kompletni, ali nema druge, boriti se do kraja, pa kako ispadne - kaže trener odbojkašica s Drave. Ostali dvoboji 4. kola: Dubrovnik - Brda, Nebo - Kelteks, Dinamo - Don Bosco i Marina Kaštela - Mladost. 

DERBI U VIJUŠU, MURSA PO BODOVE U SISAK

Kod odbojkaša tri su momčadi neporažene uoči 4. kola, ali taj će se broj sigurno smanjiti u subotu kasno navečer. Derbi se igra u SD-u Vijuš (20 sati), gdje Marsonia dočekuje Centrometal. Prije dva tjedna momčad iz Črečana izišla je kao pobjednik iz obračuna s jednim slavonskim predstavnikom (domaća pobjeda protiv Osječana 3:1), ali Brođani su već na startu pokazali da su složili itekako konkurentnu momčad, koja nema namjeru pobjednički niz prekinuti na svom parketu. Pobjeda, gostujuća, nameće se pak kao imperativ Mursi-Osijek. Dva uzastopna poraza u borbi za superligaške bodove nisu ugodna spoznaja, a pobjedničke navike trebale bi se od 17 sati početi stjecati kod fenjeraša Siska. Još se igraju susreti: Mladost – Split, Cratis Varaždin – Rovinj i Rijeka – Ribola Kaštela.