BRUNO JOBST
21.10.2024., 07:00
DERBI 3. KOLA SUPERLIGE ODBOJKAŠA

Trener mursaša protiv bivših, prvak je uvijek dodatni motiv

,

Nakon što su obveze u sklopu CEV Challenge Cupa privedene kraju, odbojkaši Murse-Osijek mogu se potpuno posvetiti utakmicama u domaćoj Superligi. Već danas (ponedjeljak), u 3. kolu, čeka nas u Maloj dvorani Gradski vrt od 18 sati veliki derbi, obračun finalista doigravanja za prvaka prethodne dvije sezone. Mursa-Osijek i zagrebačka Mladost vodile su epske bitke za naslov najbolje momčadi u državi, a i one za bodove nisu bile ništa manje neizvjesne.

Na klupi mladostaša tada je sjedio trener koji sada vodi odbojkaše s Drave. Ratko Peris znao je u te dvije sezone naći izlaz iz nezgodnih situacija na putu do konačne pobjede, a mursaši su trenutno u situaciji za koju ne možemo reći da je nezgodna, ali još nije onakva kakvu priželjkuju svi u klubu, kao i navijači ponajbolje odbojkaške družine. Vezala su se tri poraza, uz onaj prvenstveni kod Centrometala upisana su i dva europska, od češkog Kolovarskog.

- Ništa nije alarmantno. Što se Challenge Cupa tiče, tu smo igrali protiv kvalitetnije momčadi, čiji je i budžet daleko veći od našeg. Uzvrat u gostima bio je i bolje odrađen, da smo tako igrali na našem parketu, vjerujem da bi se čak i otkinuo set-dva. Prolaz u 16-inu finala nije bio realan - priznaje trener Peris, koji ni jedini dosada prvenstveni poraz ne vidi kao podbačaj.

POLOVIČNO U GOSTIMA

Derbi 3. kola igra se danas, a preko vikenda su svoje obveze odradila preostala dva slavonska superligaša. Odbojkaši Marsonije i dalje su na pobjedničkoj ruti, nanijeli su u gostima Rijeci prvi poraz sezone 3:1 (28:26, 25:20, 22:25, 25:16). Treći pak poraz nisu izbjegle Osječanke, koje još čekaju na počasni set. Bile su blizu u trećoj dionici na gostovanju kod Marina Kaštela, ali nakon propuštene set-lopte domaće su svoju prvu meč iskoristile za pobjedu 3:0 (25:21, 25:14, 27:25).

- Centrometal u svojim redovima ima četiri bivša državna reprezentativca, iskusna je to i kvalitetna momčad, posebno opasna kod kuće. Odigrali smo dobar uvodni set, poslije nije bilo tako dobro, ali treba i protivniku dati kredit. Nema razloga za zabrinutost, kako vrijeme odmiče, siguran sam da ćemo biti sve bolji - smatra trener Murse-Osijek, koja će u 16 dana odigrati svoju već petu utakmicu. Ritam je od starta sezone brutalan.

- Znali smo da će biti takav, ma samo neka se igra. Uskor počinje i Mevza, veselimo se svakoj sljedećoj utakmici - kaže Peris, koji se ovoj današnjoj veseli možda i više nego bilo kojoj drugoj. Ili?

- Ciljate možda da me vodi neki osvetnički osjećaj prema klubu koji sam vodio dvije sezone? Nema razloga za takvo što, naprotiv, drago mi je da ću vidjeti i pozdraviti se s igračima koje sam vodio. Nije to ista momčad, ima dosta promjena, a dolazak Mladosti svakako je velik motiv, koji će iz nas izvući ono najbolje ovoga trenutka - priželjkuje trener Murse-Osijek, koja možda neće biti kompletna, ali najvažnije je da bude konkurentna aktualnom prvaku. Ovakav derbi zaslužuje i dobar dekor na tribinama, a tko je spriječen, sve može pratiti danas u prijenosu na Sportskoj televiziji od 18 sati.