Osijek, 21. 10. 2024., Mala dvorana Gradski vrt, odbojka, Mursa Osijek - Mladost Zagreb, Super liga odbojkašaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
21.10.2024., 21:02
Bodovi prelako otišli za metropolu

Derbijem u Gradskom vrtu zaključeno 3. kolo Superlige odbojkaša

 

MURSA-OSIJEK*0

MLADOST*3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja 200:  Suci: Ksenija Jurković i Jasmin Ramić.

MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Grgić, Kraljević (L), Wojcik, Đirlić, Sosnin, Šunjo, Škugor, Viloria, Šoš, Vuković,T.  Busak Vidaković (L), Verasto.

MLADOST: Perić, Ivančić, Jakopec, Repek, Đurović, Chandrinos, Ecker, Pervan (L), Močić, Mičetić, M. Busak Vidaković (L), Stanković, Jovović.

REZULTAT PO SETOVIMA: 21:25, 15:25, 17:25

Derbi u Maloj dvorani Gradski vrt je zatvorio 3. kolo Superlige odbojkaša. Mursa-Osijek protiv zagrebačke Mladosti, ogled rivala koji su zadnje dvije sezone međusobno odlučivali o diobi domaćih trofeja. 

Nakon tri vezana poraza (jedan za bodove, dva u Challenge kupu), domaćin je znao da da negativna mini serija mora stati, ali kada je s druge strane mreže aktualni prvak, tada to nije lako i napraviti. Domaći trener Ratko Peris krenuo je s postavom kao i na prethodnim ogledima, a to znači da je tehničar Sosnin zaliječio kvadriceps. Uz njega, na parket su izašli Bogdanović, Wojcik, Vuković, Viloria, Šunjo i T. Busak Vidaković. Nisu loše krenuli, u dva navrata su u prvom setu imali dva poena prednosti, što je u tim trenucima bio i najveći kapital na obje strane. No, kod 15:17 Peris je zatražio predah, svjestan da su nastupili trenuci u kojim se lomi uvodni set. Ubacio je i drugog pucača (Verasto), ali nije pomoglo. Mladost je ubrzo povećala prednost, kod 19:22 je novi osječki predah, nakon kojeg se stanje nije popravilo i gosti su stekli početnu prednost.

Donijelo je to i dodatno samopouzdanje u drugom setu, gdje Zagrepčani vrlo brzo odmiču na tri razlike. Kod 7:10, Peris je izgubio strpljenje sa Sosninom i organizaciju igre preuzima Škugor, koji je igrao do 13:20. Drugi set je bio riješen ranije i Mladost je stekla prednost koju rijetko ispušta na superligaškim parketima. 

Za treći set, Peris je uveo promjene na primačima (ušli Đirlić i Verasto), na liberu je zaigrao Kraljević, brzo je vratio ponovo i Škugora. Nakon 1:4, stanje se malo stabiliziralo, aline zadugo. Osječani su popustili na prijamu, otišli u zaostatak 6:10, koji više nisu do kraja uspjeli sustići iako se smanjilo na 12:14. Mladost je na kraju lakše od svih očekivanja prošla vruće gostovanje i nanijela Mursi drugi poraz sezone.