Osijek, 09. 10. 2024, SD Gradski vrt, mala dvorana. Odbojka, Mursa Osijek - Karlovarsko (Češka), Challange Cup.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
16.10.2024., 22:03
Parirali bolje nego u Gradskom vrtu

Osječki odobojkaši oprostili se od Challenge kupa

Kao što se i očekivalo, odbojkaši Murse-Osijek zaključili su svoju klupsku CEV priču za ovu sezonu. Ona je potrajala dvije utakmice 32-ine finala Challenge kupa, u kojoj hrvatski predstavnik nije mogao ugroziti prolaz kluba iz Češke. Karlovarsko je u obje utakmice slavilo maksimalnim rezultatom, a Osječanima za utjehu ostaje da su puno bolje parirali u uzvratnom dvoboju, nego sedam dana ranije u svom Gradskom vrtu. Dvoboj u Karlovy Varyma trajao je 84 minute, devet duže nego prvi obračun, a kao u njemu, Mursaši su najravnopravniji bili u trećem setu. Jest da je domaći trener u njemu izmiješao svoju postavu, što su gosti skoro uspjeli i iskoristiti. Spasile su se dvije set-meč lopte, ali treća je potvrdila zasluženi prolaz ponajbolje češke momčadi, koja je u 16-ini finala igrati protiv talijanskog giganta iz Civitanove. Momčad Ratka Perisa okreće se domaćim obvezama, prva nadolazeća je ogled protiv aktualnog prvaka Mladosti u 3. kolu Superlige. N.B.

KARLOVARSKO*3

MURSA-OSIJEK*0

KARLOVY VARY – Sportska dvorana,. Gledatelja: 300. Suci: Koukounis (Cipar) i Mitrović (Crna Gora).

KARLOVARSKO: Fiše 5r, Manoogian (L), Pfeffer (L), Bajandić 7, Seidl 9, Balaž 4, Chromec, Chirivino, Šestan 10, Pastrnak 3, Jansons 9, Calin 3, Špulak 8.

MURSA-OSIJEK: Bogdanović 7, Grgić, Kraljević (L), Wojcik 9, Đirlić 2, Sosnin, Šunjo 5, Škugor 1, Viloria 6, Šoš, Vuković 9, Busak Vidaković (L), Verasto 4.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:20, 25:21, 27:25