GOJKO MITIĆ
15.10.2024., 16:28
CHALLENGE CUP ZA ODBOJKAŠE

Mursaši realni uoči uzvrata, u Češkoj se traži dobar nastup

Još je sezona svježa, a odbojkaši Murse-Osijek već imaju ubrzani ritam odigravanja utakmica. Sutra (srijeda, 18 sati) u Karlovym Varyma igraju već četvrtu u 12 dana. Momčad Ratka Perisa u Češkoj odrađuje uzvratni susret 32-ine finala Challenge Cupa, koji bi, po svojoj prilici, trebao biti i oproštaj od europskih klupskih natjecanja za ovu sezonu.

Takav rasplet sugerira ishod prvog dvoboja, odigranog prije tjedan dana u Maloj dvorani Gradski vrt. U njemu je trenutno trećeplasirani sastav češke Extralige (3 - 1) za 75 minuta došao do pobjede u tri seta. Domaćin je tek u posljednjem bio malo konkurentniji, ali nije uspio unijeti dozu neizvjesnosti u okršaj ipak neravnopravnih protivnika. Bar ako je suditi po prvom susretu.

Bez obzira na to što je Karlovarsko jednom nogom već u 16-ini finala i možda već ozbiljnije razmišlja o sljedećem protivniku (Cucine Lube Civitanova), sigurno neće dočekati mursaše u podcjenjivačkom raspoloženju. Potvrdio je to i hrvatski reprezentativac, član udarne postave, primač Filip Šestan, koji od ove sezone nastupa za momčad koju vodi talijanski stručnjak Stefano Mascia.

- Prošli smo neokrznuti kroz prvu utakmicu, koju smo jako dobro otvorili. Brzo smo imali veliku prednost, bilo je tada i puno lakše igrati. Ipak, mislim da je u trećem setu s druge strane mreže bila Mursa koju možemo očekivati i večeras. Rasterećena, sigurno ne bezopasna. No mi smo u dobrom ritmu, zaredali smo i pobjedama u prvenstvu, stoga očekujemo da ćemo pred domaćom publikom potvrditi prolaz. Bilo bi dobro da se pritom i što manje potrošimo, jer gust je raspored, a zasada nam dobro ide - kaže Šestan, koji naglašava da njegova momčad igra dvoboje u poticajnoj atmosferi, tribine primaju oko 800 gledatelja, vidjet ćemo koliko će ih doći večeras u 18 sati, kada počinje uzvratni susret.

AKTIVAN PREOSTALI HRVATSKI TERCET

Tri predstavnika u muškoj i jednog u ženskoj konkurenciji Hrvatska ima u 32-ini finala Challenge Cupa. Uoči uzvrata najbolje šanse za prolaz ima Ribola Kaštela, koja večeras dočekuje luksemburški Lorentzwiler s pobjedom iz prvog ogleda (3:2). U pet setova kod kuće je poražen Centrometal, koji će sutra pokušati zakomplicirati situaciju u Szekesfegervaru protiv Foxconna. Bez izgleda su odbojkapice Kelteksa, koje su prije tjedan dana u Karlovcu poražene od Rome (0:3). Teško da će sutra u Italiji ishod biti drukčiji.

Osječka ekspedicija krenula je na put u ponedjeljak navečer. Raspoloženje je malo splasnulo jer vezala su se dva poraza. Onaj od prije sedam dana protiv večerašnjeg domaćina sigurno nije teško pao kao ovaj od prošle subote. Mursa-Osijek je u 2. kolu domaće Superlige poražena u Nedelišću od Centrometala (3:1), izgubila je vrijedne bodove, a neki su se igrači nakon dvoboja požalili na ozljedu (prvi tehničar Sosnin). Nema puno vremena za analize i kuknjavu, nove utakmice nižu se kao na traci.

- Nismo računali na dva poraza u nizu ovako rano, očito je da još tražimo pravu formu. Tek je početak sezone, dosta je novina u našoj momčadi, stoga ne treba paničariti. Karlovarsko je novi izazov, u kojem se prije svega želimo predstaviti u boljem izdanju nego na našem terenu. Treba nakon 0:3 biti realan, stoga ne razmišljamo o senzaciji, nego prvenstveno o dobroj igri. Jasno da je domaćin favorit, za prolaz mu trebaju dva seta, ali nema predaje unaprijed. U završnici prve utakmice dobro smo parirali, pokušat ćemo sada otpočetka pokazati da ćemo biti tvrd orah - kaže kapetan Murse-Osijek Davor Bogdanović, koji sa svojim suigračima dosada nije pružao partije koje su se očekivale. Evo prigode da se u Karlovym Varyma popravi prije svega dojam, a zašto ne i rezultat.

   
      Cup tree provided by Sofascore