GOJKO MITIĆ
13.10.2024., 18:22
ODBOJKAŠI POLOVIČNO U 2. KOLU

Poraz Mursaša, bodovi ostali na Vijušu

Prvi poraz u domaćem dijelu sezone, drugi uzastopni, upisali su osječki odbojkaši. U srazu momčadi koje su preko tjedna imale euroispite Mursa-Osijek izvukla je u Nedelišću deblji kraj. Znalo se da kod Centrometala neće biti lako, domaćin ima momčad koja pripada vrhu superligaškog poretka, što je pokazao i ovaj ogled, koji je potrajao 108 minuta. Uvodne 23 bile su u znaku momčadi Ratka Perisa, gosti su dobili prvi set, u drugoj polovici sljedećeg imali su u nekoliko navrata dva poena viška, ali nisu to kapitalizirali. Kod 23:23 domaćin uzima dva poena za poravnanje, dobiva i dodatni poticaj, koji je bio itekako vidljiv u nastavku utakmice. Osječani su pokušavali, trener je tražio raspoloženu šestorku, ali nije išlo i Centrometal je slavio sa 3:1 (21:25, 25:23, 25:20, 25:22). Mursaši su igrali u sastavu: Bogdanović, Grgić, Kraljević (L), Wojcik, Đirlić, Sosnin, Šunjo, Škugor, Viloria, Šoš, Vuković i Busak Vidaković (L).

Četiri seta, ali sa sretnim završetkom, odradili su i Brođani. Marsonia je na svojoj domaćoj premijeri bila bolja od Splita 3:1 (20:25, 25:20, 25:23, 25:20). Za momčad Tome Pauna igrali su: Janković, Barreto, Dugandžić, Zečević, Budim, Šokčević, Begić, Pejanović, Mata (L), Krtinić (L), Dakić, Kalanj, Aponza i Petrović.

U sljedećem kolu Mursa-Osijek dočekuje Mladost, nakon što preko tjedna odradi gostovanje u Češkoj (uzvrat Challenge Cupa), a Marsonia ide u Rijeku.