GOJKO MITIĆ
13.10.2024., 18:48
SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Hrabro izdanje oslabljene ekipe Osijeka ipak je bilo nedovoljno za iznenađenje

Tjedan dana kasnije od ostalih prvu utakmicu sezone dočekale su i odbojkašice s Drave. Osijek je u sklopu 2. kola Superlige ugostio splitska Brda, koja su očekivano uzela puni plijen u Maloj dvorani Gradski vrt.

Previše toga lošega nakupilo se u osječkoj svlačionici, ali usprkos svim tim problemima, domaće su odigrale hrabru utakmicu, pa i nakon poraza zaslužuju palac gore. Nije lako bilo treneru Dariju Fančovića posljednjih tjedan dana, ostao je bez nekoliko standardnih igračica, gotovo cijele udarne postave. Izvan stroja je od ranije najiskusnija srednja blokerica (Anja Jurić), ozljede su zadobile i obje dijagonale (Tatjana Gajić, Dorja Sulić) te primač/pucač Ivana Lovrić. Kapetanica i prva tehničarka Rea Rajndl izišla je iz viroze i nedovoljno oporavljena predvodila je ostale suigračice na premijeri, nakon koje Fančović nije imao razloga za nezadovoljstvo.

- Ovakav hendikep pogodio bi bilo koju ekipu u našem prvenstvu. Prevelik je bio broj izostanaka, a riječ je u stožernim igračicama. Nismo se imali namjeru predavati unaprijed, mislim da smo na kraju, s obzirom na okolnosti, odigrali dobru utakmicu - kaže trener Osječanki, koje su iz seta u set bile sve bolje, pa su mogle ostati na parketu i duže od 76 minuta. Treći set bio je do kraja izjednačen, ali nakon 23:22 nedostajao je taj još jedan mali impuls.

OSIJEK       0

BRDA       3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. GLedatelja: 80. Suci: Aleksandra Lipić i Tin Vedriš.

OSIJEK: Rubežić, Biljan, Rajndl, Štebih, Stojković, Rukovanjski (L), Lizatović, Ilić, Košutić, Ćurak, Weinand, Kovač, Mandić, Mlinarić (L).

BRDA: Vladušić, Kolobarić, Vukadinović (L), Radić (L), Palmieri, Katunarić, Althaller, Jelić, Badžim, Delić, Vukić, Čagalj.

REZULTAT PO SETOVIMA: 15:25, 19:25, 23:25

- Moglo je sve otići i u četvrti set, s obzirom na pristup i borbenost, možda smo i zaslužili bar takav rasplet. Brda nam ipak nisu dala tu prigodu, ali natjerali smo ih na maksimalan angažman. Bez obzira na to što smo bili nekompletni, pokazali smo da nećemo olakšati posao suparnicama. Takav naš pristup me veseli, kao i činjenica da su naše mlade igračice, još juniorke, pokazale da se i na njih može računati - naglasio je Fančović, koji je tijekom susreta dosta rotirao, što, primjerice, prošle sezone nije bio slučaj, a nije bilo ni potrebe. No, kada nedostaje nekoliko standardnih igračica, logično je da moraš posegnuti u svoju bazu. Bila je ovo svakako dobra prigoda da vidi kako se i one najmlađe snalaze na parketu. Tako su superligaške minute dobile Ena Biljan, Karla Košutić, Lucija Ćurak, Tara Kovač i Lucija Mandić. S obzirom na to da kompletiranje neće ići brzo, bit će za njih sve još prigode u nadolazećim utakmicama. Prva je već u srijedu u Zagrebu protiv Dinama, a riječ je o zaostalom dvoboju iz prve runde.