GOJKO MITIĆ
6.10.2024., 17:19
PRVA RUNDA SUPERLIGE

Mursaši i “pod ručnom” rutinski odradili posao

Već u srijedu je euroispit - stiže češko Karlovarsko, puno jači i zahtjevniji protivnik

Krenuli su odbojkaši s Drave pobjedom u novom izdanju Superlige. Očekivani ishod na premijeri, koja je bila domaća. U Malu dvoranu Gradski vrt stigao je Split, koji trenutno ipak nema kapacitet da ugrozi pobjedničke ambicije Murse-Osijek. One su na parketu ostvarene za 73 minute, nakon kojih će se, možemo reći, pamtiti samo rezultat. I osvojeni bodovi.

Partija koju su Osječani prezentirali nije bila na razini koja se od te momčadi očekuje. Ali bilo je dovoljno da se sve drži pod kontrolom i riješi bez stresa, stoga u recenziji ne treba biti ni prestrog. Ovo je ipak prvi službeni dvoboj, za koji je jedino bilo važno riješiti ga u svoju korist.

- Rekao sam igračima prije dvoboja da budu opušteni, ali cijeli smo susret odigrali u nekom nepotrebnom grču. Na kraju je najvažnije da smo upisali pobjedu, do koje smo ipak stigli bez problema. Svjesni smo da nije bilo idealno, počevši od servisa. Potom nismo realizirali nekoliko čistih kontranapada u svakom setu, jedino je prijam dobro funkcionirao. Split nas nije mogao ugroziti, ali da je bio neki jači protivnik, možda bi bilo i više problema. No ovo je ipak prva utakmica, vjerujem da ćemo u sljedećoj biti prije svega opušteniji - kaže trener Ratko Peris.

Trenerski debi na klupi Murse-Osijek ipak je zaključio pobjedom. Prva u novoj sredini se pamti, a sve ostalo je za zaborav i analizu, koja će sigurno slijediti, jer može se i mora puno bolje od ovoga.

Za razliku od prošle sezone, ovaj dvoboj otvorila je postava u kojoj su bila tri nova igrača. Debi u narančastom dresu imali su ukrajinski tehničar Nikolai Sosnin i poljski primač Michal Noscik. Treći je njegov suigrač po poziciji, povratnik Davor Bogdanović, a na parketu su od početka još bili Danilo Vuković (dijagonala), srednji blokeri Paul Viloria i Gabriel Šunjo te libero Tino Busak Vidaković.

Ta sedmorka odradila je nešto više od dvije trećine susreta, u posljednjem setu, kada je splitski otpor potpuno nestao (16:7), bilo je prostora za nekoliko izmjena (ušli Verasto, Đirlić, Grgić i Škugor). Oba su trenera (goste vodi Igor Omrčen) bila svjesna da će susret završiti u predviđena tri seta. Split je samo u prvom bio naoko blizu, ali mursaši su sve kontrolirali za prva dva domaća boda u novoj sezoni. Već u srijedu je i euroispit, u prvoj utakmici 32-ine finala Challenge Cupa u goste stiže češko Karlovarsko. Puno jači i zahtjevniji protivnik od ovog koji je za vikend uspješno arhiviran.

Odigrani su i preostali dvoboji 1. kola: Cratis Varaždin - Marsonia 0:3 (20:25, 15:25, 22:25), Ribola Kaštela - Mladost 2:3 (16:25, 17:25, 25:23, 25:20, 7:15), Rijeka - Sisak 3:0 (25:11, 25:12, 25:12) i Rovinj - Centrometal 0:3 (14:25, 22:25, 23:25).

   
      Standings provided by Sofascore