BRUNO JOBST
4.10.2024., 15:54
POČINJE ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Mursaši čekaju Split, djevojke su slobodne

Prvi vikend u listopadu rezerviran je za start novog izdanja odbojkaške Superlige. Ona, za razliku od prethodnih, u sezoni 2024./25. ima po deset klubova u obje konkurencije (šest ih ide u doigravanje, posljednji ispada, deveti igra dodatne kvalifikacije), a bit će poprilično izjednačena, nadajmo se, i kvalitetna. Iz Slavonije u eliti će biti tri kluba, dva u muškoj i samo jedan među seniorkama.
Kod odbojkaša Mursa-Osijek posljednjih je nekoliko godina konstanta u samom vrhu. Naslov prvaka izmaknuo je u tri navrata, a i u nastupajućem ciklusu od mursaša se očekuje da budu konkurentni za glavne nagrade. U sezonu se ulazi s novim trenerom, ima promjena i u svlačionici, a kako to trenutno izgleda, možemo se uvjeriti u subotu od 17 sati, kada u Malu dvoranu Gradski vrt slijedi premijera, na koju stiže Split.
- Pripreme su završile u petak, sada slijedi ono za što smo marljivo i trenirali. Spremni smo za start, veselimo se svakoj nadolazećoj utakmici. Službena premijera je domaćinstvo protiv Splita, koje, naravno, želimo zaključiti pobjedom. Sigurno da nas ne čeka lagan posao, činjenica da je Split prošle sezone bio u borbi za ostanak ne smije nas zavarati. Većina klubova se znatno osnažila, među njima i naš prvi protivnik. Potpisali su Nizozemca, priključio ima se i Giljanović, koji je lani igrao za Mursu, ima tu još novih imena. Ali gledamo samo sebe, nastojat ćemo biti u najboljem izdanju ovoga trenutka - kaže Ratko Peris, svjestan da ove sezone neće biti puno tzv. lakših utakmica. Ako ih uopće i bude.
Velikih promjena bilo je i u Slavonskom Brodu. Marsoniju je napustilo šest igrača i trener. Na klupi je sada Osječanin Tomo Paun, a nove su akvizicije stigle iz Srbije, Crne Gore, BiH, Kolumbije i Venezuele, koje su se, prema prvim najavama, dobro prilagodile novoj sredini i suigračima koji su lani iznijeli sezonu. U 1. kolu Marsonia u subotu (18 sati) ide u goste Cratis Varaždinu, a ostali parovi su: Rijeka – Sisak, Ribola Kaštela – Mladost i Rovinj – Centrometal.
Ugled Regije Istok kod odbojkašica branit će ŽOK Osijek, koji je, kao i prije godinu dana, u 1. kolu za protivnika dobio Dinamo. No kako Zagrepčanke imaju euroobveze, sastav Darija Fančovića u Zagrebu će gostovati 16. listopada. Zato se u subotu igraju utakmice: Marina Kaštela – Nebo, Mladost – Dubrovnik, Don Bosco – Ribola Kaštela i Kelteks – Brda.

   
      Standings provided by Sofascore