MOKMURSA
24.9.2024., 18:00
ODBOJKAŠKI SUPERLIGAŠI

Prvenstvo je sve bliže, a Osječani zadovoljni dobrim nastupima u Sloveniji i BiH

Ostalo je još malo vremena do početka nove sezone, stoga odbojkaši(ce) superligaša s Drave iskorištavaju svaku priliku za odigravanje kvalitetnih prijateljskih provjera.

Odbojkaši Murse-Osijek nastupili su na turniru u Sloveniji. Uz domaćina, Novo Mesto, momčad Ratka Perisa odmjerila je snage s Kapošvarom i Radnikom iz Bijeljine. Igralo se prema sustavu “svatko sa svakim”, tri seta, a na kraju je poredak odlučivala upravo set-razlika. Tri su momčadi imale učinak 2-1, a u tom krugu najlošije je stajao hrvatski predstavnik, koji je zauzeo treće mjesto, a prvo nije bilo tako daleko. Naime, mursaši su sa po 2:1 u setovima bili bolji od Mađara i Radnika, ali u posljednjoj utakmici domaćin ih je svladao 3:0. Novo Mesto je izgubilo od FINO Kapošvara 1:2, a jedini bez pobjede bili su odbojkaši iz Bjeljine.

- Zadovoljan sam s onim što smo pokazali u dvije i pol utakmice. Malo smo popustili u posljednjoj protiv Novog Mesta, servis domaćina malo nas je izbacio iz ritma, nismo imali pravo rješenje. No turnir je bio kvalitetan, imali smo tri jake provjere - idealne u ovoj završnoj fazi priprema - kaže trener Peris, koji će već danas ponovo testirati trenutne mogućnosti svoje momčadi. U Malu dvoranu Gradski vrt (19.30) stiže Napredak iz Odžaka, viceprvak BiH iz prošle sezone. Igrat će se i za vikend još jedan dvoboj u gostima, najvjerojatnije u BiH.

ŽOKOSIJEK

Tamo su pak prije nekoliko dana tri utakmice odigrale i odbojkašice Osijeka. Na turniru u Sarajevu u konkurenciji šest klubova izborile su finalni obračun. Ostvarile su dvije pobjede skupini, a u porazu su se dobro nosile s ipak kvalitetnijim sastavom turnira. Igračice Darija Fančovića su sa po 2:0 bile bolje od tamošnjih ligaša, Igmana i Bosne, a u dvoboju za prvo mjesto poražene su od Jedinstva iz Užica sa 3:0 (25:17, 25:23, 26:28) uz više nego ravnopravan odnos. Na proglašenju su stigle i dvije pojedinačne nagrade, u najboljoj postavi tunrira završile su Ivana Lovrić (primač) i Rea Rajndl (tehničar). Provjerama tu nije kraj, sljedeća je u četvrtak kod kuće (stiže prvoligaš Vinkovci), a u subotu se ide u Zrenjanin, gdje ih čeka test protiv Kleka. Za deset dana počinje borba za superligaške bodove