Damir Bečeheli
10.9.2024., 18:08
NOVA PRIPREMNA FAZA

MOK Mursa-Osijek: Počela serija od planiranih deset prijateljskih provjera

Mjesec dana prije prve službene utakmice odbojkaši osječkog superligaša krenuli su u odigravanje prijateljskih provjera. U rujnu ih neće nedostajati, Mursa-Osijek će u deset dvoboja uigravati svoje linije. Vremena ima dovoljno, a dosadašnjim dijelom priprema zadovoljan je i Ratko Peris, koji je ovog ljeta imenovan glavnim i odgovornim za struku u ponajboljem hrvatskom odbojkaškom kolektivu.

- Pripreme su podijeljene u tri ciklusa. U prvom je bio fokus na tjelesnoj pripremi, baza je to za cijelu sezonu. Dočekali smo i prvu utakmicu, koja nije bila toliko važna rezultatski, ali je, naravno, poslužila svrsi. Druga faza tek počinje, bio sam fokusiran na neke naše postavke, pa sam tako i iskoristio sve raspoložive snage u dvoboju s Kaposvarom - kaže Peris, koji nije u prvom testu mogao računati na dvojac koji bi trebao činiti jezgru udarne postave. Lakšu ozljedu zaradio je Poljak Wojcik, a jedan uteg na treningu bio je koban za prst Vukovića, koji se i nešto kasnije priključio pripremama, pa još hvata ritam sa svojim suigračima.

mok osijek 2024 rujan snimio bečeheli
Damir Bečeheli

Završio je dvoboj s Mađarima bez pobjednika (2:2), a bilo je planirano danas odmjeriti snage protiv slavonskog rivala, Marsonije. No Brođani su otkazali, ali to ne znači da će se osječki plan poremetiti. U goste stiže Magic-Ice Domaljevac (18 sati), a za vikend slijede dva domaća okršaja s Krkom (Novo Mesto).

- Taj drugi dio priprema je u znaku uigravanja, momčad sada treba prihvatiti neke mehanizme, slijedi vrijeme kada je u fokusu taktičko usavršavanje. Stoga smo i dogovorili deset utakmica, igrat ćemo u ritmu srijeda-vikend. Završna faza je uoči sezone, kada "udaramo glanc", radimo na preostalim detaljima i jedva čekamo prvu utakmicu - projekcija je trenera Murse-Osijek do prve superligaške runde, koja je na programu 5. listopada u Maloj dvorani Gradski vrt, kada stiže Split.

Novi trener još se privikava na novu sredinu. Nije mu ona bila potpuna nepoznanica, ali, jasno, i njemu treba vremena da stvari posloži na željeni način.

RUJANSKI PROGRAM

Nakon što danas odrade dvoboj s Domaljevcom, osječki će odbojkaši za vikend ugostiti slovensku Krku. Sljedeće srijede protivnik je Napredak (Odžak), s kojim se igra i tjedan dana poslije. Od 20. do 22. slijedi turnir i dvoboji s Radnikom (Bjeljina), Kaposvarom i Krkom, a posljednji ogled u ovom mjesecu je 28. Protivnik bi trebala biti Marsonia, a to znači generalna proba za oba slavonska superligaša.

- Dosada je sve u najboljem redu, sve je posloženo. Roster je širok, u njemu je dosta madih, imamo odlične uvjete za rad. Naravno da nas čeka puno posla, dobro je krenulo, treba tako i nastaviti - kaže Ratko Peris, trener odbojkaša s Drave