Frane Žanić i Roko Sikirić

Frane Žanić i Roko Sikirić

PIXSELL
25.8.2024., 16:03
VELIKO PRIZNANJE

Roko Sikirić novi predsjednik CEV-a

Nekadašnji hrvatski odbojkaški reprezentativac Roko Sikirić u subotu je izabran za novog predsjednika Europske odbojkaške konfederacije (CEV), na razdoblje od četiri godine.

Sikirić je u drugom krugu glasanja na zasjedanju Skupštine CEV-a u Napulju dobio najviše glasova, a njegovi su protukandidati bili poljski bogati poslovni čovjek Leszek Wenzel, dosadašnji blagajnik i dopredsjednik CEV-a, Danac Eric Adler, te dojučerašnji prvi dopredsjednik CEV-a, Talijan Renato Arena. Hrvatski predstavnik je u drugom krugu glasanja dobio 36 od 53 glasa i tako naslijedio dosadašnjeg predsjednika, Srbina Aleksandra Boričića.

Roko Sikirić je bivši hrvatski reprezentativac s 89 nastupa, internacionalac koji je igrao u sedam država na dva kontinenta. Uz materinski hrvatski Sikirić tečno govori još engleski, talijanski i njemački, a dobro se služi francuskim i ruskim jezikom. U Bostonu je završio studij globalnog i sportskog menadžmenta.

Sikiriću su na uvjerljivoj pobjedi čestitali predsjednik Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB), dr. Ary S. Graca, i dosadašnji predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

- Iznimna mi je čast i ponosan sam što sam izabran za predsjednika CEV-a u Napulju, gdje su 53 člana glasala između četiri kandidata. Htio bih zahvaliti Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom odbojkaškom savezu i Vladi Republike Hrvatske, koja neizmjerno podržava hrvatski sport, na dosadašnjem povjerenju. Ovo je velika odgovornost, ne samo za nacionalne saveze, klubove i igrače koje CEV predstavlja nego i za mene. Odgovornost prema hrvatskoj državi koju ću prezentirati gdje god budem. Svima zahvaljujem, ponosan sam, i idemo sada puno napraviti za odbojku i za našu državu - rekao je u objavi za medije novoizabrani predsjednik CEV-a, koji će na toj dužnosti ostati najmanje do 2028.