USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
24.8.2024., 07:16
MOK MURSA-OSIJEK PONOVO U POGONU

Ratko Peris, dva nova lica i tercet povratnika

U odnosu prema prošloj sezoni, igrački kadar doživio je znatne promjene. Novi trener želi individualni i momčadski napredak

Najbolji sportski kolektiv slavonske metropole i Osječko-baranjske županije posljednjih godina očito ima namjeru težiti daljnjoj uzlaznoj putanji kluba. Odbojkaši Murse-Osijek posljednjih se sezona konstantno bore za domaće trofeje, igraju na međunarodnoj sceni, a neki od njih čine i dio kadra raznih hrvatskih selekcija. Ako je suditi po prvom okupljanju, nakon tromjesečne stanke i početka priprema za nadolazeću sezonu, mursaši bi u njoj ponovo trebali biti važan čimbenik u borbi za vrh poretka Superlige i, naravno, u Kupu "Vinko Dobrić".

Prošli natjecateljski ciklus okončan je dvama domaćim finalima. U njima je bila zagrebačka Mladost, koju je s klupe vodio Ratko Peris. No Peris je sada novi strateg superligaša s Drave, očito da je 48-godišnji Karlovčanin prepoznao ambiciju koja ga je dočekala u novoj sredini.

Zahtjevnija i zanimljivija

- Izuzetno sam sretan što sam postao dio MOK-a Mursa-Osijek. Ovo je novi izazov za mene, za klub i za igrače. Prije prvog treninga održali smo sastanak, gdje sam predstavio planove i analizirao sve što nas očekuje u predstojećem razdoblju što se tiče treninga i prijateljskih provjera. Prvi cilj je kvalitetno iskoristiti ovih sedam tjedana, te pritom stvoriti i zdravu atmosferu u svlačionici - naglašava novi trener Murse-Osijek.

Veći je dio ljeta, inače, proveo u slavonskoj metropoli, kao pomoćni trener seniorske reprezentacije, koja je trenirala i igrala dvoboje u Gradskom vrtu. Na meniju će uskoro biti isključivo klupske obveze, a od ponajbolje hrvatske momčad posljednjih sezona očekuje se da drži razinu i dalje.

- Liga je smanjena, bit će sigurno i zahtjevnija, ali i zanimljivija. Sigurno je da ćemo u svaku utakmicu ulaziti s maksimalnim pristupom, a nadam se da ćemo na tom našem zajedničkom putu imati i podršku s tribina. Želja je ostvariti individualni i momčadski progres, u tom slučaju će i rezultati biti na razini koju priželjkujemo - očekuje Ratko Peris.

U odnosu prema prošloj sezoni, igrački kadar doživio je znatne promjene. U osječkom dresu više nećemo gledati Antu Giljanovića, Stena Perillusa, Michala Marszaleka, Ivana Dugandžića i Gabrijela Ivančića. U svlačionici su pak ponovno neka stara lica, povratnici su primač Davor Bogdanović, libero Luka Kraljević i srednji bloker Matko Grgić, koji su prošlog prvenstva bili članovi slavonskog rivala, brodske Marsonije. Sada su ponovo u klubu u kojem se očito najbolje osjećaju. To je svakako pozitivno, jer poželjno je u zapisniku imati domaća imena, ali nije tajna da za ozbiljan nastup i borbu za trofeje moraš posegnuti i izvan hrvatskih granica.

BRUNO JOBST

Trener zadovoljan

Tako će umjesto Ivančića igrom narančasto-plavih od jeseni dirigirati Nikolai Sosnin, 24-godišnji tehničar s ukrajinsko-ruskom putovnicom. Posljednju sezonu proveo je u Tirani, a prvi klub bio mu je Lokomotyv-Zbirna (Harkiv). Nakon toga igrao je za ruske klubove (Zvezda Yugry, Berkuty Ural i Tarkham Sterlitamak). Novi čovjek u kadru je i Poljak Michal Wojcik (29), primač-pucač koji je bio član poznate Akademije Jastrzebski Wegiel (u Poljskoj još bio član Siedlce i Olimpije Sulecin), posljednji klub bio mi je talijanski trećeligaš Bari, a prije toga bio je u Livornu. Igrao je još u Francuskoj (Narbonne) i Grčkoj (Kifisias).

TRENUTNI KADAR

Uz povratnike (Davor Bogdanović, Luka Kraljević, Matko Grgić) i novake (Nikolai Sosnin i Michal Wojcik) na prozivci je bilo još deset igrača. To su: Tino Busak Vidaković, Lovro Škugor, Ivan Đirlić, Jakov Šušnjara, Gabrijel Šunjo, Dino Šoš, Paul Viloria, Tibor Verasto, Kristijan Bečeheli i Roko Šustek. Naknadno stiže i Danilo Vuković, a Petar Majer oporavlja se od ozljede.

Novi trener zadovoljan je kako je odrađen prijelazni rok, na njemu je i suradniku Marku Kovačeviću da sada sve to uigraju i pripreme za sezonu u kojoj će se osim na dva domaća igrati i na dva međunarodna kolosijeka (CEV Challenge Cup i MEVZA).