Bobota, 26. 10. 2024., Igralište u Boboti, nogomet, Borac - Darda, MŽNL Osijek-VinkovciSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
28.10.2024., 11:53
MŽNL OSIJEK-VINKOVCI

Vardarčani gaze dalje, Slavonija u derbiju kola zabila u 92. i 93. minuti

Vardarac gazi dalje. Momčad koju s klupe vodi Marko Dinjar ima savršen učinak, deset od deset. I uvjerljivo je na vrhu tablice, drugoplasirana Slavonija sad zaostaje sedam bodova.

Vardarčani su neokrznuti prošli i teško gostovanje u Donjem Miholjcu, gdje se domaće Jedinstvo "nabrijalo" da će biti prva momčad koja je u ovom prvenstvu Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci zaustavila Baranjce. No veselili su se gosti. Bilo je u Donjem Miholjcu svega i svačega, najmanje golova. Gosti su u 41. minuti ostali s igračem manje na terenu nakon što je kapetan Ivan Purgar zaradio drugi žuti karton i morao u svlačionicu na prijevremeno tuširanje. Miholjčani su bili bolji u prvom poluvremenu, a onda još imali igrača više, te se činilo da će Vardarčani u nastavku teško na kraj s domaćinom. No dobro su se snašli i pokrpali taj nedostatak jednog igrača na terenu, a onda u 53. minuti u jednoj gužvi unutar 16 metara jedan od domaćih igrača igrao je rukom te je sudac Antonio Ripić odmah pokazao na "kreč". Precizan iz kaznenog udarca bio je Stipe Vrdoljak, taj jedan bod bio je dovoljan Baranjcima za nastavak fantastičnog niza i stopostotan učinak u prvenstvu. Vardarac je nepogrešiv, a prvu prvenstvenu pobjedu dočekala je još jedna baranjska momčad u ligi - Radnički iz Meca. Na pogon Igora Prijića, koji je zabio dva pogotka, a jedan i Ivan Horaček, "radnici" su svladali Zrinski iz Bošnjaka, ali nisu se pomaknuli s posljednjeg mjesta tablice. No bar su se bodovno izjednačili s pretposljednjom Šokadijom, ali i uhvatili priključak s Radničkim iz Županje. Darda je u Bobotu otišla po sva tri boda, vratila se s jednim, a i njega je spašavala pretkraj utakmice. Tomislav Nađ je u 61. minuti zabio za vodstvo Borca, u 82. je Martin Horvatek postavio konačnih 1:1. Bod po bod, ponekad tri i to je dovoljno Višnjevcu za bijeg iz opasne zone. Višnjevčani su ostali neporaženi u Županji kod Radničkog, koji je poveo u 49. minuti pogotkom Anisa Pavitinovića, ali je sve u egal u 80. vratio Dominik Dubravac. Tih 1:1 ostalo je do kraja, a, s obzirom na igru, podjela bodova je i najrealniji ishod utakmice u Županji. Baranja Belje je u Belom Manastiru "petardirala" Mladost iz Đakovačke Satnice. Leonard Barić pogodio je za 1:0 i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Onda u drugom poluvremenu vatromet, vratara gostiju redom su svladali Despot Matijević, Vladimir Bat pa onda dvaput Matko Kasač. Utješni pogodak za mladostaše zabio je Ivan Barišić.

REZULTATI 10. KOLA

Otok - Šokadija (Babina Greda) 1:0, Radnički (Županja) - Višnjevac 1:1, Jedinstvo (Donji Miholjac) - Vardarac 0:1, Radnički (Mece) - Zrinski (Bošnjaci) 3:0, Borac (Bobota) - Darda 1:1, Baranja Belje (Beli Manastir) - Mladost Satnica 5:1, Dilj (Vnkovci) - Sloga (Štitar) 1:0 i Slavonija (Soljani) - Mladost (Vođinci) 2:2

Počeli smo s derbijem u Donjem Miholjcu, a završit ćemo s onim 10. kola u Soljanima, u kojem su se sastale dvije odlične momčadi, obje hit dosadašnjeg dijela prvenstva, Slavonija i Mladost iz Vođinaca. Derbi je opravdao očekivanja, bilo je zanimljivo i napeto, a prava drama odvijala se u sudačkoj nadoknadi. Nakon 0:0 u prvom poluvremenu gosti iz Vođinaca su poveli u 59. minuti pogotkom Hrvoja Hodaka. Nakon što je u 87. Ivan Baraban donio Mladosti 0:2, malo tko je mogao vjerovati da će se otpisana Slavonija uspjeti vratiti. No vratila se, i to na kakav način! U drugoj minuti sudačke nadoknade Antonio Gvozdić je smanjio, a samo minutu poslije, u 93., Bruno Šikić je pogodio za 2:2 i podjelu bodova.

Standings provided by Sofascore