Osijek, 05. 10. 2024, Igralište na Zelenom polju. Nogomet, Olimpija - Slavonac (Tenja), Prva ŽNL Osječko - baranjska.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
28.10.2024., 11:56
PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA

Olimpija razočarala, Damjanović uništio Šokadiju

Momčadi iz Osijeka i "gradskog prstena" nisu se baš proslavile u 10. kolu Prve županijske nogometne lige osječko-baranjske. Olimpija je imala idealnu priliku da na Zeleno polje donese tri boda iz Širokog Polja, ipak je gostovala kod posljednje momčadi prvenstva, ali ponovno je razočarala i u Osijek se vratila praznih ruku. Hajduk je slavio 2:1, Matej Veselinović i Mario Drga pogađali su za domaćine, a pogodak za olimpijaše zabio Tihomir Živković. No bio je to samo pogodak nade. Radnik iz Josipovca teško je stradao u gostima kod Viljeva izgubivši s visokih 7:2, a Tomislav se vratio u Livanu praznih ruku iz Donje Motičine (2:1). Svijetla točka bili su Slavonac i raspoloženi Domagoj Damjanović. Slavonac je na svojoj Adici u Tenji dočekao drugoplasiranu Šokadiju iz Strizivojne i Damjanovićevim hat-trickom uzeo sva tri boda (3:1), te se popeo na tablici, sad je u krugu momčadi koje od drugog do petog mjesta imaju 17 bodova.

Rezultati 10. kola: BSK (Bizovac) - Bratstvo (Jagodnjak) 4:2, Mladost (Draž) - Omladinac (Josipovac Punitovački) 4:2, Viljevo - Radnik (Josipovac) 7:2, Slavonac (Tenja) - Šokadija (Strizivojna) 3:1, Dračice (Đakovo) - Omladinac (Vukojevci) 2:1, Hajduk (Široko Polje) - Olimpija (Osijek) 2:1, Motičina (Donja Motičina) - Tomislav (Livana) 2:1 i Torpedo (Kuševac) - Hajduk (Marijanci) 6:3. Na tablici vodi Torpedo s 24 boda, a iza njega je plejada momčadi sa 17 bodova - Šokadija, Mladost, Motičina i Slavonac. Na dnu su Olimpija i Radnik s 10 bodova te posljednji Hajduk iz Širokog Polja s osam bodova. 

Standings provided by Sofascore