Čepin, 26. 10. 2024., Igralište u Čepinu, nogomet, Čepin - Tomislav (Cerna), Treća NL IstokSNIMIO BRUNO JOBST

Čepin - Tomislav (Cerna)

BRUNO JOBST
28.10.2024., 11:59
TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

Belišću se “odsjeku noge” kad igra derbi na domaćem terenu

Gore-dolje, toplo-hladno, ili, jednostavno, promjenjivo, od odličnog do očajnog. To je najkraći opis onoga što je prošlosezonski član SuperSport Druge lige, a sada sudionik Treće NL Istok, Belišće, odigrao u prvih deset ovosezonskih kola. Belišćani znaju briljirati, ali i podbaciti, posebice kad derbi igraju na svom Gradskom stadionu.

Nakon što su u 6. kolu, krajem rujna, na svom terenu u derbiju Valpovštine stradali od prvog susjeda Valpovke (0:3), Belišćani su krenuli uzlaznom putanjom. Upisali su dvije pobjede i remi, a onda ovoga vikenda dočekali požešku Slavoniju i ostali bez ičega. Bez bodova i prvog mjesta na tablici. Slavonija je Belišće pohodila nakon što se tijekom tjedna dobrano izmorila u Kup utakmici, u kojoj je na konopcima držala NK Osijek do desetak minuta prije kraja. No u igri Požežana nije se vido taj umor, više su noge bile olovne domaćinu. Tvrtko Janković zabio je Osijeku u Kupu, a taj je 17-godišnji mladić načeo i mrežu Belišćana. Kako igra u posljednje vrijeme, sumnjamo da će još dugo ostati u Požegi, svojim golovima i izdanjima pokazuje da je sa 17 godina zrel za višu razinu od Treće NL Istok. Nakon 0:0 u prvom poluvremenu, Janković je u 57. našao put do mreže Belišćana. Gosti su pobjedu potvrdili u 71., kada je Matej Martinović zabio za konačnih 0:2. Kiks Belišća iskoristio je Borac iz Kneževih Vinograda, koji je nakon 10. kola novi lider Treće NL Istok. "Borci" se bore, pobjeđuju, skupljaju bodove i zasluženo su na vrhu. U njihovu naletu u ovoj etapi stradao je NAŠK u Našicama. Završilo je 0:1, a pogodak odluke zabio je Matija Čakalić u 67. minuti susreta. Gol je pao nakon kornera, obrana Našičana bila je neodlučna i smetena, ostavila je Čakalića samog nekoliko metara od gola, a on je poentirao, pokazalo se poslije, za pobjedu momčadi iz Baranje. Na gol nema prigovora, no dvojbena je bila situacija prije gola. Domaći se kunu da je lopta već prije prešla liniju i bila u autu, no sudac je pokazao na korner, a baš nakon toga kornera pao je jedini pogodak na utakmici. Derbi se igrao u Belišću, ali i na igralištu "Tomislav Buhač" u Donjim Andrijevcima, gdje je gostovao Radnički iz Dalja. Gosti su došli puni samopouzdanja, Tomislav je želio popraviti dojam iz prethodnih nekoliko utakmica, pitanje je koliko ga je popravio, ali je popijedio. I to pogotkom igrača Radničkog. Novica Petrović je u 41. minuti zabio autogol, dovoljno da sva tri boda ostanu na "Buhaču".

REZULTATI 10. KOLA

NAŠK (Našice) - Borac (Kneževi Vinogradi) 0:1, Vinogorac (Slavonski Brod) - Vuteks Sloga (Vukovar) 5:2, Belišće - Slavonija (Požega) 0:2, Tomislav (Donji Andrijevci) - Radnički (Dalj) 1:0, Čepin - Tomislav (Cerna) 3:0, Slavija (Pleternica) - Đakovo Croatia 1:3, Svačić (Stari Slatnik) - Valpovka (Valpovo) 2:1 i Bedem (Ivankovo) - Graničar (Županja) 1:1

Čepinčani su Kraj Uljare dočekali "fenjeraša" iz Cerne i kući ga poslali bez ičega. Čepin je zabio tri pogotka (3:0) i s nova tri boda maknuo se iz donjeg dijela tablice. Već nakon prvih 45 minuta igre bilo je jasno da Cerani neće ništa izvući u Čepinu, Ilan Katić je u 24. minuti pogodio za 1:0, a prije odlaska na odmor Antun Severović je udvostručo prednost domaćih. Pobjedu Čepinčana "ovjerio" je Petar Milić u drugoj minuti sudačke nadoknade. Uspješan vikend imala je i Đakovo Croatia, koja je uzela sva tri boda u Pleternici u gostima kod Slavije (1:3). Fabijan Petričević, Karlo Ljulj i Antonio Blažanović donijeli su Đakovčanima 0:3, do kraja je prvi strijelac lige Tomislav Žuljević samo ublažio poraz Slavije. 

Standings provided by Sofascore