GOJKO MITIĆ
27.10.2024., 15:55
OSJEČANI LAKO U OSMINU FINALA SHMK

Fotex kući ispraćen s čak deset komada

Prošetali su se osječki malonogometaši u osminu finala SuperSport hrvatskog malonogometnog Kupa. U biti se takvo što i očekivalo jer su za suparnika imali momčad Fotexa, koja se natječe u trećem stupnju državnih natjecanja.

Osječani su susret odigrali bez jedne i pol postave. Zbog ozljeda su izostali Hozjan, Dener, Petrušić i Šalaj, na klupi je ostao kapetan Panduroević, koji uopće nije ulazio u igru, a na klupi je ostao i prvi vratar Ditano. Upitan je uoči susreta zbog bolesti bio Domagoj Damjanović, no on je zaigrao i bio najbolji čovjek na terenu. Zabio je četiri pogotka, a za još dva je asistirao. Možda ne bi bilo loše kada bi Domba "kašljucao" uoči svakog susreta ako će ga poslije odigrati na ovaj način. Šalu nastranu, Osječani su doista ozbiljno shvatili i odigrali tu utakmicu. Njihova pobjeda nije bila upitna ni prije njezina početka, ali u takvim susretima nikada nije važno s koliko si pogodaka razlike pobijedio, nego kako si do toga došao. Osijek je igrao lijepo za oko. Doista se imalo što vidjeti u tom susretu. Lijepe akcije, lijepi pogodci sve dok je fokus bio optimalan. Ozbiljnost je popustila tek pri rezultatu 8:0. Čim su gosti iz Nedeljanca dobili malo zraka, pokazali su nešto svog talenta. Zabili su dva lijepa pogotka, ali time kao da su razljutili Osječane, koji su do kraja susreta uzvratili istom mjerom i još dvaput zatresli mrežu Fotexa. Tako je Tarantinova momčad u svakom poluvremenu gostima opalila "petardu", te suvereno izborila plasman u sljedeći krug. Trener Carmine Tarantino također može biti zadovoljan jer je u tom susretu mogao isprobavati i rotirati do mile volje. Više od toga nije mogao tražiti. Isto vrijedi i za malobrojne gledatelje koji su imali u čemu uživati bez obzira na to što se već i uoči susreta znalo tko će pobijediti u njemu. Bila je to doista utakmica u kojoj su se poklonici Osijek Kandita mogli opustiti i uživati u potezima Damjanovića, Bukovca, Galla, Duvančića i ostalog društva.

Ulaz u sezonu za osječke malonogometaše je dobar, a sada ih na blagdan Svih svetih očekuje gostovanje kod Torcide Biberon u Splitu. U osječkom klubu vjeruju kako će se do te utakmice najveći dio ozlijeđenih igrača ipak oporaviti.