Bijelo Brdo, 19. 10. 2024, Igralište u Bijelom Brdu. Nogomet, BSK - Zrinski Osječko 1664, SuperSport Prva liga.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
26.10.2024., 06:30
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Vukovarci moraju drukčije, trojka je na teškim ispitima

Pred prvoligašima je 12. kolo, a Slavonci ga dočekuju u različitom raspoloženju. Vukovarci traže izlaz iz krize, BSK nastavak dobrog niza, Cibalia ide po koji bod, a Zrinski Osječko 1664... Pa oni su ove sezone posebna priča, prošlo je samo 11 etapa, ali Zrinski je za mnoge već otpisan i siguran putnik u niži rang natjecanja...

Lider SuperSport Prve nogometne lige Vukovar 1991 upao je u krizu i u nedjeljno popodne na svom stadionu u Borovu naselju traži prekid negativnog niza. Momčad Branka Karačića već četiri utakmice ne zna za pobjedu, kriza i pad su evidentni, vukovarski igrači, kao i navijači, razočarano su prošli tjedan napustili tribine ne baš reprezentativnog nogometnog objekta u Borovu naselju nakon poraza od Orijenta, a svi zajedno se nadaju kako će ove nedjelje nakon ogleda sa Sesvetama u domaćim redovima raspoloženje biti mnogo bolje.

- Morat ćemo nešto mijenjati da bismo izišli iz ove minikrize. Međutim, mi smo i dalje vodeći, nema mjesta nikakvoj drami - kazao je nakon poraza od Orijenta trener Vukovaraca Branko Karačić.

Valjda je trener tijekom ovog tjedna nešto promijenio i našao pobjedničku formulu za Sesvete, jer još jedan posrtaj i gubitak "jedinice" na tablici mogao bi ozbiljno uzdrmati Karačićevu poziciju. I da, Vukovarci su i dalje vodeći, ali samo zahvaljujući rivalima koji nisu iskoristili posrtaje lidera.

Vukovarci su kod kuće, ostala trojka iz Slavonije igra u gostima. Cibalia gostuje kod Rudeša, koji je u sezonu ušao s ambicijom brzo se vratiti u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa, no nakon prvog kruga prvenstva ne stoji dobro. Točnije, stoji očajno, tek je osmi na tablici s osjetnih osam bodova zaostatka za liderom iz Vukovara. Gosti se nadaju kako će uhvatiti Rudeš na krivoj nozi, u njihovu prvom međusobnom ovosezonskom susretu Cibalia je slavila 2:0, Vinkovčani bi voljeli ponoviti taj scenarij. No s njima se nikad ne zna, mogu odigrati jako dobro i pozitivno iznenaditi, ali i razočarati. Uoči odlaska u Zagreb u redovima cibalijaša vlada optimizam, ali i vjera kako će napokon dobiti - pošteno suđenje. Nemaju novca da bi plaćali da im se pošteno sudi, a valjda su ta vremena i prošla, no ono što je ove sezone itekako vidljivo - vinkovački klub potpuno je izgubio ugled u hrvatskom nogometu, pa ga suci, nemjerno ili ne, vrlo često "masakriraju". Da su ljudi u crnom samo sudili kako treba, Cibalia bi sigurno imala više bodova od sadašnjih 14.

Bjelobrđani su nakon katastrofalnog ulaska u sezonu u dobrom momentu. Još uvijek su pretposljednji na tablici, ali nisu izgubili mjesec dana i pozitivan niz žele povećati na pet utakmica. Neće im biti lako, na ŠC-u Hrvatskih vitezova u Dugopolju padale su i jače momčadi od ove bjelobrdske. No pod komandom Igora Budiše nema bijele zastave i kukanja "mi to ne možemo". Otkako je Budiša sjeo na bjelobrdsku klupu, vidi se golem pomak nabolje, BSK napokon pokazuje kvalitetu kojojm raspolaže, trener je spojio kockice i rezultat toga su dvije pobjede u nizu, četiri utakmice bez poraza. Dugopoljci su prošlo kolo kao gost svladali Rudeš i na valu tog optimzma čekaju BSK.

I za kraj - posljednja momčad lige. Agonija Zrinskog Osječko 1664 traje i traje, aktualni prvoligaški viceprvak na kontu ima samo tri boda i bit će čudo ako se u nedjelju iz Zagreba, gdje ga čeka Jarun, vrati s nekim ulovom. 

PAROVI 12. KOLA

Danas (subota) od 13.50 igraju Rudeš (Zagreb) - Cibalia (Vinkovci), a od 15 se sastaju Dugopolje - BSK (Bijelo Brdo). U nedjelju od 13.50 igraju Vukovar 1991 - Sesvete, a od 14 Croatia (Zmijavci) - Orijent (Rijeka) i Jarun - Zrinski Osječko 1664. U petak su igrali Opatija - Dubrava Tim kabel ????