22.10.2024., SRC Velika, Velika - SuperSport Hrvatski nogometni kup, osmina finala, NK Slavonija Pozega - NK Osijek. Photo: Borna jaksic/PIXSELL
PIXSELL
26.10.2024., 05:55
TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

Slavonija nakon Kupa ide na derbi u Belišće

Slavonija iz Požege u utorak je mogla postati nogometna vijest dana, ma i tjedna, ali pala je u završnici utakmice i ostala bez senzacije i konačne nagrade. Naime, Slavonija je u osmini finala Kupa Hrvatske u Velikoj namučila NK Osijek, vodila do 84. minute, a onda su Bijelo-plavi u razmaku od 60 sekundi preokrenuli i slavili sa 2:1. Nakon sudara s Osječanima i časnog ispadanja iz Kupa Požežani se okreću prvenstvenim izazovima, u 10. kolu Treće NL Istok čeka ih onaj najteži. Put ih vodi u Belišće, na noge lideru prvenstva. Slavonija ima tri boda manje od prvoplasiranog Belišća, sigurno je sposobna dobiti svakog u ligi, ali teško je reći koliko će moći u derbiju nakon onog golemog i fizičkog i psihičkog “pražnjenja” u Kupu. Belišćani vjeruju u pobjedu i ostanak na vrhu poretka. Zanimljivo bi moglo biti na “Buhaču” u Donjim Andrijevcima, gdje domaćem Tomislavu u goste dolazi Radnički iz Dalja. Radnički je treći, Tomislav šesti, obje momčadi u posljednja dva kola nisu osjetile slast pobjede i obje će danas jurišati po tri boda.

Parovi 10. kola

Danas (subota) od 15 sati igraju se susreti: NAŠK (Našice) - Borac (Kneževi Vinogradi), Vinogorac (Slavonski Brod) - Vuteks Sloga (Vukovar), Belišće - Slavonija (Požega), Tomislav (Donji Andrijevci) - Radnički (Dalj), Čepin - Tomislav (Cerna) i Slavija (Pleternica) - Đakovo Croatia, a u nedjelju od 14 sati: Svačić (Stari Slatnik) - Valpovka (Valpovo) i Bedem (Ivankovo) - Graničar (Županja).