epa11685663 Real Madrid's Vinicius Jr. (R) in action against FC Barcelona's Pau Cubarsi (L) during the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona, in Madrid, Spain, 26 October 2024. EPA/JUANJO MARTIN
EPA
26.10.2024., 23:27
barcelona povećala vodstvo

Barcelona demolirala Real na Santiago Bernabeu, Modrić ušao u 63. minuti

Nogometaši Barcelone slavili su u El Clasicu na Bernabeu protiv Reala s čak 4-0 i povećali svoje vodstvo na ljestvici.

Pobjedu su Kataloncima donijeli Robert Lewandowski (54, 56), Lamine Yamal (77) i Rapinha (85).

Barca je demolirala Reala u drugom poluvremenu, nakon što je Kraljevski klub dominirao u prvom dijelu, ali nije iskoristio svoje prilike. Posebno se u promašajima isticao Kylian Mbappe, kome je ovo bio prvi El Clasico, a poništen mu je i gol zbog zaleđa.

Real je načeo Lewandowski s dva gola u 54. i 56. minuti nakon dodavanja Marca Casadea i Alexa Baldea. Mbappe je potom imao još dvije šanse, ali je oba puta pobjednik bio Barcin vratar Inaki Pena. Francuz je u 66. minuti zabio još jedan gol, ali opet poništen zbog iz ofsajd pozicije.Mogao je i Lewandowski zabiti hat-trick, ali je tek u 66. minuti iz blizine pogodio vratnicu, no mlada zvijezda Lamine Yamal potom je dovršila posao za Blaugranu kada je iz blizine u 77. poslao loptu pod gredu. Raphinha je u 85. minuti postavio konačan rezultat.

Luka Modrić je ušao u igru u 63. minuti.

Barcelona sada vodi sa šest bodova više od Reala.

Standings provided by Sofascore