28.09.2024, Red Bull Arena, Salzburg, AUT, 1. FBL, FC Red Bull Salzburg vs FK Austria Wien, Grunddurchgang, 8. Runde, im Bild Trainer Pepijn Lijnders (FC Red Bull Salzburg) // during the Admiral Bundesliga, 8th round match between FC Red Bull Salzburg and FK Austria Wien at the Red Bull Arena in Salzburg, Austria on 2024/09/28. EXPA Pictures ? 2024, PhotoCredit: EXPA/ Johann Groder Photo: EXPA/ Johann Groder/EXPA
EXPA/ Johann Groder
23.10.2024., 06:55
UOČI SUSRETA S DINAMOM

Trener nogometaša Salzburga: Iza nas su teški tjedni, tražimo pobjedu

Trener nogometaša Salzburga Pepijn Lijnders prije susreta trećeg kola Lige prvaka s Dinamom jasno je poručio: Teški su tjedni iza nas i moramo se što prije vratiti pobjedama.
Dvoboj je na rasporedu večeras (srijeda) od 21 sat, a Salzburg taj ogled dočekuje bez osvojenog boda u dosadašnjem dijelu natjecanja. Poražen je od Sparte (3:0) pa kod kuće od Bresta s čak 0:4.
- Moramo se boriti za svaku loptu i napraviti sve kako bismo ostvarili svoj cilj. On je jasan, želimo pobjedu. Od starta susreta moramo pokazati glad za pobjedom. To moramo prezentirati našim navijačima, ali i suparniku. Želim odigrati s puno strasti. Moramo početi utakmicu presingom, s visokim intenzitetom na svakom dijelu terena - najavio je Lijnders, 41-godišnji nizozemski stručnjak na klupi aktualnog austrijskog doprvaka, koji ne stoji dobro ni u domaćoj Bundesligi, te je trenutačno četvrti na ljestvici.
- Posljedni domaći poraz, od Bresta u LP-u sa 0:4, izgleda jako ružno, ali koliko god to možda smiješno zvuči, mislim da smo dobro odigrali tu utakmicu. Bolje nego kod Sparte. Znam za podatak da Salzburg kod kuće nije pobijedio u Ligi prvaka već dvije godine i sve moramo napraviti kako bi se zaustavio taj crni niz. Moramo uložiti dodatni trud i energiju da to zaustavimo. To će od nas tražiti i vrlo hrabru predstavu.