Zagreb, 01.10.2024 - Trening GNK Dinama pred utakmicu Lige prvaka protiv AS Monaco. Na slici Bruno Petković, Arijan Ademi, Josip Mišić, Stefan Ristovski, Sandro Kulenović.foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA
23.10.2024., 07:00
DINAMO PUT U LIGI PRVAKA NASTAVLJA U AUSTRIJI

Bjelica: Nije dobro i to me jako ljuti, ali, srećom, za sve postoji prvi put

Nakon povijesnog debakla na Allianz Areni i poraza od Bayerna (9:2) pa remija s Monacom (2:2) nogometaši Dinama ove srijede nastavljaju svoj put u Ligi prvaka.

Zagrepčani večeras od 21 sat igraju utakmicu trećeg kola kao gosti RB Salzburga, kluba koji također zasad nema pobjedu u ovoj sezoni elitnog klupskog natjecanja. Salzburg je izgubio 3:0 od praške Sparte i 4:0 od francuskog Bresta, večeras se nada da će napokon zabiti pogodak i uzeti koji bod. No u redovima Modrih nadaju se kako su upravo Austrijanci njihova šansa za prvu pobjedu.

Trener Dinama Nenad Bjelica u intervju za austrijski Kronen Zeitung najavio je susret, te se osvrnuo na prošlu prvenstvenu utakmicu, u kojoj su Zagrepčani bili favoriti, ali su s Istrom 1961 odigrali samo 2:2. Kako mnogi kažu, uz sudački poguranac, što god rekla sudačka komisija.

- Istina, nije bilo dobro protiv Istre. U karijeri sam dosad pobijedio u svih sedam utakmica protiv Istre prije ove, a u subotu smo remizirali. Ipak, neriješeno je bio i zaslužen rezultat - rekao je Bjelica, koji od povratka na klupu Dinama ima dvije pobjede i dva remija u svim natjecanjima.

Dvoboj s Puljanima je arhiviran, Zagrepčani su potpuno fokusirani na ono što slijedi večeras. Bjelica je imao riječi hvale za austrijski klub koji je s Modrima igrao u grupnoj fazi Lige prvaka prije dvije sezone. U Zagrebu je bilo 1:1, a u Austriji je Salzburg slavio sa 1:0.

- Još uvijek Salzburg ima ekipu punu talenta, igraju jako brzo, kao i uvijek. U prošlim su sezonama imali dva ili tri iskusnija igrača u ekipi, a sada im je teže, ali to će se stabilizirati jer postoji kvaliteta - rekao je Bjelica pa komentirao tvrdnju novinara da je Salzburg favorit jer njegova momčad vrijedi 202 milijuna eura, a Dinamova 73 milijuna eura:

- Salzburg nije favorit zbog toga. Oni su favoriti jer imaju puno više iskustva u Europi. U posljednjih šest godina Dinamo je tri puta bio u Ligi prvaka, a Salzburg je stalni sudionik, to su stvari koje često čine presudnu razliku.

Istaknuli su austrijski novinari i da Bjelica nema dobre uspomene na utakmice protiv Salzburga. Kao trener je momčad protiv Salzburga vodio sedam puta i izgubio šest puta uz gol-razliku 6:24.

- To me jako ljuti, nije dobra statistika. Ali za sve postoji prvi put - dodao je trener Dinama.