Darda, 19. 10. 2024, Igralište kraj Đole. Nogomet, Darda - Radnički (Mece), MŽNL Osijek - Vinovci.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITĆ
21.10.2024., 13:31
MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac gazi dalje, remi u derbiju kola

Kad je Vardarac u pitanju, sve je isto k'o i lani. Baranjci su nepogrešivi, u prvih devet kola Međužupanijske nogometne lige Osijek - Vinkovci upisali su devet pobjeda i kompletno društvo gledaju s vrha. Baš tako je bilo i prošle sezone, Vardarčani su krenuli s 9-0 i onda doživjeli poraz u Donjem Miholjcu, nakon kojeg više nisu bili ni tako samouvjereni ni uvjerljivi. Sad ponovno nakon devet pobjeda slijedi okršaj s Jedinstvom u Donjem Miholjcu, a trener Marko Dinjar i njegova momčad valjda smišljaju plan za sljedeći vikend i kako će napraviti to bolje i pametnije nego lani.

No do sljedećeg je vikenda dosta vremena, vratimo se na ono što se događalo proteklog u devetoj etapi MŽNL Osijek - Vinkovci. Vardarčani su kod kuće pobijedili Radnički iz Županje, ali teže nego što se očekivalo. Gostima je presudio jedan pogodak, zabio ga je Stjepan Šimičić u 13. minuti. Županjci su se u Baranju došli braniti, postavili su čvrsti blok i čekali neku priliku iz kontre. Nisu je dočekali, a Vardarac je u samo jednom navratu uspio probiti taj "bedem" Radničkog i bilo je to dovoljno za tri boda i novu pobjedu Dinjarevih zelenih, koji se sad okreću Jedinstvu i smišljanju plana kako nešto osvojiti u Donjem Miholjcu. Bodovi su ostali i kraj Đole, gdje je Darda dočekala susjeda iz Meca. Sve osim pobjede domaćina bilo bi iznenađenje, ali Darđani nisu baš tako lako slomili Radnički iz Meca, posljednju momčad lige. Domaćin je otvorio utakmicu prema želji, u 17. minuti pogotkom Wedleya došao do 1:0. No nakon osam minuta Igor Prijić zabija za "radnike" i vraća stvari u egal. Tih 1:1 stajalo je do 77. minute, kada je domaćinu dosuđen kazneni udarac, a Patrik Dubravac bio precizan s bijele točke.

Derbi kola igrao se u Vođincima, gdje je novak u ligi Mladost ugostila vinkovački Dilj. Bilo je zanimljivo i uzbudljivo, bilo je preokreta i na kraju podjela bodova. Mladost je bolje otvorila utakmicu, bila bolja u prvom dijelu, ali nije materijalizirala tu dominaciju. U 36. minuti Mario Kvesić pogađa za vodstvo domaćih, a u posljednjim trenucima prvog poluvremena Luka Kalaica vraća stvari na početak (1:1). Osim što je primila gol u najgorem mogućem trenutku, Mladost je drugi šok doživjela u 60., kada Danijel Kuzmić zabija za preokret i 1:2 Dilja. No prednost Vinkovčana trajala je samo šest minuta, jer je Hrvoje Hodak pogodio za 2:2. Do kraja su domaći imali stativu, od 80. minute i igrača više nakon što je Marko Terzić napustio teren zbog drugog žutog kartona, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Završilo je 2:2, pobjeda nikom, bod svakom, mladostaši su treći, Dilj peti na tablici. Slavonija iz Soljana niže pobjede, pred njezinim naletom pao je i Otok (3:0), sva tri boda kod kuće je ostavio i Višnjevac pobijedivši goste iz Babine Grede s 3:1. Višnjevčani su poveli pogotkom Tina Rebrine (5'), a u 28. minuti već je bilo 2:0 nakon što je zabio Josip Eling. Šokadija je u 41. minuti smanjila na 2:1 golom Igora Bešlića, ali da ne bi bilo nikakvog iznenađenja, pobrinuo se Luka Agatić postavivši u 77. minuti konačnih 3:1.

   
      Standings provided by Sofascore