NK MARSONIA FACEBOOKMARSONIA LISTOPAD 2024
FACEBOOK
21.10.2024., 18:30
MARSONIA TONE, ČELNICI DIVLJAJU

Izvršni direktor psovao i vikao, a onda pljunuo i udario suca

Marsonia strmoglavo pada, nakon posljednje utakmice intervenirala i policija

Marsonia je nekada bila član elitnog društva hrvatskog klupskog nogometa, igrala u ligi s Osijekom, Dinamom, Hajdukom, Rijekom... No u Slavonskom Brodu već godinama nema novca, nema elite, a bogme više ni ugleda.

Pokraj Save se sad već naviknulo na životarenje i snalaženje, nekad ugledni klub zna postati vijest dana, ali ne zbog rezultata i uspjeha, nego zbog događaja koji se svrstavaju u "drugu stranu sporta". Sredinom prošlog mjeseca igrači Marsonije bili su u štrajku zbog neisplate plaća, ista situacija dogodila se i u svibnju ove godine, kada su igrači također štrajkali jer im je dozlogrdilo da im se laže i obećava, a ne isplaćuje. Klupski račun često je blokiran, igrači u crno-bijeli tabor dolaze i još brže odlaze, treneri se mijenjaju kao na pokretnoj traci... Tužno je gledati što se događa s klubom u kojem su, između ostalih, stasali Ivica Olić i Mario Mandžukić, koji je nekada imao ugled i izvan slavonskih okvira. No ova Marsonia je miljama daleko od one stare Marsonije, koja je recimo 1994. godine uspjela svladati splitski Hajduk. I to ne bilo kakav Hajduk, nego onaj moćni. Pobijedila ga je u sezoni u kojoj su Splićani igrali četvrtfinale Lige prvaka.

Zapisnik sa utakmice Marsonia - Jadran

Zapisnik sa utakmice Marsonia - Jadran

Ustupljeno

Sadašnjost Marsonije daleko je od Prve lige, daleko od uspjeha i slavlja. Klub iz Slavonskog Broda natječe se u SuperSport Drugoj hrvatskoj ligi, trećem rangu hrvatskog klupskog nogometa, i ide mu - očajno. Nakon devet prvenstvenih kola Marsa je pretposljednja na tablici sa samo sedam bodova. Nakon posljednje utakmice Marsonije, u kojoj je kod kuće s Jadranom Luka Ploče odigrala 1:1, posla je imala i policija. Na terenu je završilo remijem, a vatreno je bilo u prostorijama stadiona "Stanko Vlainić-Dida". Kako saznajemo, Dario Jurčević, izvršni direktor Marsonije, prvo je verbalno napao glavnog suca utakmice, Zvonimira Radonića iz Karlovca, no nije se zaustavio samo na psovkama i uvredama, nego je pljunuo, a potom i udario šakom suca. Zbog napada je pozvana policija, čiji su djelatnici Jurčevića odveli na ispitivanje u zgradu Policijske uprave u Slavonskom Brodu. Sudac utakmice, pak, otišao je na pružanje liječničke pomoći u slavonskobrodsku bolnicu. U službenom zapisniku delegat nije naveo napad na suca, vjerojatno zato što ništa nije vidio i jer se dogodio nekoliko minuta nakon završetka susreta, i to u klupskim prostorijama.

O napadu na suca utakmice priopćenjem se oglasila i Policijska uprava brodsko-posavska, koja nije izlazila s identitetima sudionika incidenta, već samo s godinama napadača.

- Na području Policijske uprave brodsko-posavske, unutar službenih prostorija nogometnog kluba, dana 19. listopada, oko 17.45 sati, 39-godišnjak je, kao navijač nezadovoljan suđenjem utakmice, vikao, galamio i pljunuo na glavnog suca utakmice te ga udario šakom. Policijski službenici oštećenog su uputili na pružanje liječničke pomoći, a 39-godišnjaka uhitili i priveli u policijsku postaju te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Također je 39-godišnjaku uručena i naredba o određivanju mjera opreza zabrane posjećivanja prostora nogometnog kluba na kojem se dogodio navedeni incident u trajanju od osam dana - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske. 

Čašama na članove Uprave

Navijačima Marsonije, Legiji, dozlogrdilo je gomilanje problema i sve ono negativno što se događa oko kluba. Na tribinama ih je sve manje, nije to čudno s obzirom na klupske rezultate. Navijači su proljetos nezadovoljstvo iskazali tako što su nakon jednog susreta s tribinama plastičnim čašama gađali članove Uprave kluba prilikom njihova izlaska s terena.