Dalj, 20. 10.2024., Igralište u Dalju, NK Radnički - NK Belišće, Treća NL IstokSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
21.10.2024., 13:30
TREĆA NL ISTOK

Belišćani drže vrh, ali rivali su im vrlo blizu

Požežani uoči susreta s NK-om Osijek izgubili kod kuće, nisu
se dobro proveli ni Andrijevčani. Derbi u Dalju bez pobjednika

Bit će ovo vrlo zanimljivo i, čini se, neizvjesno prvenstvo na trećeligaškom nogometnom Istoku. Dosadašnjih devet kola pokazalo je da su sve momčadi u "deset deka", svatko svakoga može dobiti, posljednji kao od šale pobjeđuje momčad koja puca na vrh, aktualni prvak posrće i kod kuće, jednostavno, liga je takva da se nikome ne smiju bodovi upisati unaprijed.

Lideru bod u Dalju

Nogometaši Slavonije bili su jedan od zicera za osvajanje bodova, no nekoliko dana prije utakmice SuperSport Kupa Hrvatske, u kojoj će ovoga utorka u Velikoj ugostiti NK Osijek, Požežani su se poskliznuli kod kuće i poslali Vinogorac kući sa sva tri boda. Presudna je bila 51. minuta, kada je Domagoj Đurković pogodio mrežu domaćih. Do kraja su gosti iz Slavonskog Broda znali sačuvati prednost i kući su (ne)očekivano ponijeli tri boda. U uvodnim kolima Slavonija i Tomislav iz Donjih Andrijevaca stajali su jedno drugom uz bok na vrhu poretka, no Andrijevčani gube priključak za vodećima. U devetoj etapi gostovali su kod posljednjeplasiranog imenjaka u Cerni, koji je ostavio sva tri boda na svom terenu. Cerani su očajno ušli u sezonu, još uvijek su prikovani za dno tablice, ali rezultati u posljednje vrijeme su mnogo bolji od onih prije mjesec i nešto dana. Uspjeli su dovesti nekoliko pojačanja, složili solidnu momčad, djeluju mnogo bolje nego na početku prvenstva. I to što su posljednji, ne mora biti dugog vijeka, jer imaju samo minus dva boda s obzirom na NAŠK i Vuteks Slogu. Domaći su poveli u 34. minuti pogotkom Karla Kokanovića, a početkom nastavka "raspištoljio" se Matej Radojčić i s dva gola u tri minute najavio da će bodovi domaćem Tomislavu. Onaj gostujući je do kraja uspio smanjiti, za 3:1 je pogodio Ivan Tunuković, ali Andrijevčani nisu mogli ništa više od toga.

Derbi kola igrao se u Dalju, gdje je Radnički dočekao vodeće Belišće. Gosti nisu pobijedili, ali su ostali na "jedinici". Od derbija se očekivalo puno, nije bio loš, ali nije to bila baš neka "vau" utakmica. Belišćani su poveli lijepim pogotkom Denija Stojanca, koji je 37. minuti opalio s 20-ak metara i pogodio. Gosti su u prvom dijelu bili nešto bolji, ali "radnici" su se uspjeli obraniti da zaostatak ne bude veći, a onda bolje krenuli u drugo poluvrijeme i to im se isplatilo već u 53. minuti, kada su pogotkom Ivana Aleksića vratili stvari u egal. Do kraja su obje momčadi imale nekih prilika i poluprilika, ali ostalo je 1:1, tim bodom Belišćani i dalje drže vrh, a Daljci su na odličnom trećem mjestu sa samo dva boda zaostatka za liderom. Inače, Radnički je utakmicu završio s desetoricom na terenu, Luka Mihaljević je u prvoj minuti sudačkog dodatka dobio drugi žuti karton, odnosno crveni zbog - odugovlačenja. Prebrzo je izveo slobodan udarac na centru terena, usput malo pomaknuo loptu, sudac Dino Zrno mu je nekoliko puta naredio da vrati loptu, igrač je to učinio ekspresno brzo, ali je dobio drugi žuti zbog odugovlačenja. Slobodnjak s centra, gleda se na metar-dva i daje igraču karton za isključenje... Suci bi ponekad trebali imati veći osjećaj za utakmicu, odnosno igru...

Borac slavio u "Rupi"

Borac iz Kneževih Vinograda je drugi tjedan uzastopce zabio tri komada. Nakon domaće pobjede nad Slavonijom (3:1), s 3:0 je u vukovarskoj "Rupi" svladao Vuteks Slogu. "Rupa" nije igralište na kojem gosti lako osvajaju bodove, ali Borac nije imao problema. Jest da su mu i domaćini olakšali, jer kad se pogleda zapisnik, jasno je da u redovima Vuteks Sloge nešto ne štima. Recimo, protiv Borca na klupi za pričuve imali su samo dva igrača! Tragičar susreta bio je Saša Popin, pred kraj prvog dijela zabio je autogol, a na kraju je morao i napustiti igru zbog drugog žutog, odnosno crvenog kartona. Popin je svladao svog vratara, a mrežu Vukovaraca tresli su i Lovro Brdar te Ante Batinić, koji već drugu utakmicu zaredom zabija u 91. minuti. Borac uživa na visokom drugom mjestu, Vukovarci su u problemu i na pretposljednjoj poziciji.

Na Pazarištu se očekivao vatromet, a završilo je siromašnih 0:0. Đakovo Croatia je dočekala svog starog rivala iz Čepina, završilo je bez pogodaka i podjelom bodova. Đakovčani već tri utakmice ne znaju za pobjedu i kliznuli su u sredinu tablice, ali za njih je dobra vijest što zaostaju samo četiri boda za liderom iz Belišća.

   
      Standings provided by Sofascore