GOJKO MITIĆ
20.10.2024., 19:23
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Vukovarci u krizi, novi bodovi BSK-a

Cibalia je donijela bod s teškog gostovanja na Kantridi, nogometaši BSK-a nastavili su dobar niz, Vukovar 1991 definitivno je u silaznoj putanji, a Zrinski Osječko 1664 novim porazom ostao na samom dnu tablice. To je najkraće o slavonskoj četvorki u 11. kolu SuperSport Prve hrvatske nogometne lige.

Cibalia je posao s Opatijom na riječkom stadionu Kantrida odradila još u petak i s Kvarnera se vratila neporažena (1:1). Slavonski obračun igran je u subotu popodne, u derbiju začelja Bjelobrđani su svladali Zrinski Osječko 1664 sa 1:0. Igor Budiša je prošle sezone sa Zrinskim bio nadomak plasmanu u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa, ostao je centimetar kratak, pa se onda ljetos razišao s "pivarima" i odnedavno je na klupi BSK-a. U najavi utakmice Budiša je kazao kako neće imati sentimenta za svoju nekadašnju momčad i doista nije imo. Bjelobrđani su na svoj konto stavili nova tri boda, ključni trenutak susreta bio je 54. minuta, kada je pogodak zabio Ilan Pejić, pokazalo se to na kraju dovoljno za novu pobjeđu Bjelobrđana, koji rezultatski idu prema, ali na tablici su pretposljednji. No ako ovako nastave, doći će i pomak u prvoligaškom poretku. U Bijelom Brdu je mnogo bolje raspoloženje nego prije nekih mjesec dana, a u Zrinskom vlada popriličan očaj i iako je prošlo tek 11 prvenstvenih etapa, već sada je jasno da je aktualni viceprvak lige najizgledniji kandidat za ispadanje u SuperSport Drugu ligu. Naravno, nije još ništa izgubljeno ni sigurno, ali Zrinski se mora okrenuti za 360 stupnjeva kako bi se spasio.

Rezultati 11. kola

Opatija - Cibalia (Vinkovci) 1:1, Rudeš (Zagreb) - Dugopolje 1:2, Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Croatia (Zmijavci) 0:1, BSK (Bijelo Brdo) - Zrinski Osječko 1664 1:0, Jarun (Zagreb) - Sesvete 1:2 i Vukovar 1991 - Orijent (Rijeka) 0:1

Nakon 11. kola razočaranje je i u Borovu naselju. Lideru prvenstva u goste je stigao Orijent i odnio sva tri boda kući. Nakon uvodnih minuta nitko se nije nadao takvom scenariju, jer momčad Branka Karačića dobro je ušla u utakmicu, u šestoj minuti imala sjajnu priliku za vodstvo, ali je pokušaj Tadića glavom s gol-linije očistio Milanović. Imali su domaći još neke poluprilike, ali ostalo je 0:0. Drugo poluvrijeme Vukovar je otvorio novom odličnom prilikom, ponovno je puno toga napravio Gonzalez i pronašao Bončinu, koji je puno petljao, i ništa od toga. Vukovarci kao da su se umorili, pa je od 70. minute bolji bili gosti, vratar Vukovara 1991 odlično je obranio pokušaj Bubnjara, a onda je Zrilić promašio zicer, “mašio” je prazan gol za vodstvo Orijenta. I onda, u 84. minuti, lopta je završila u mreži, onoj domaćoj. Bodetić je ubacio s desne strane, a Faal je sa šest-sedam metara zabio i sva tri boda su otišla na Kvarner. Vukovarci su već četvrtu utakmicu bez pobjede, ali ostali su na vodećem mjestu tablice, za što mogu zahvaliti susjedu iz Vinkovaca, jer da je Opatija pobijedila Cibaliju, danas bi ona bila novi lider.

   
      Standings provided by Sofascore