NK BSK BIJELO BRDO, RUJAN 2024SNIMIO: BSK BIJELO BRDO
BSK BIJELO BRDO
19.10.2024., 06:20
SUSJEDSKI OBRAČUN SLAVONACA

Nemam sentimenta za Zrinski, samo dodatni motiv za pobjedu

Nakon očajnog početka sezone, odlaska trenera Dine Babića, priča o navodno nezdravoj atmosferi u svlačionici i igračima koji su bojkotirali bivšeg trenara, situacija u redovima bjelobrdskog BSK-a bitno se popravila. Najbolje se to vidi po rezultatima.
Nakon Babića na klupu je sjeo Igor Budiša, trebalo mu je malo vremena da pohvata konce i snimi momčad, kad je to učinio, Bjelobrđanima je krenulo bolje. U posljednja tri kola SuperSport Prve nogometne lige BSK je upisao pobjedu i dva remija, skupio pet bodova, pobjegao s posljednjeg mjesta tablice i polako hvata priključak za osmoplasiranim Dugopoljem. Nakon domaćeg remija s Orijentom Bjelobrđani su kao gost pobijedili vrlo dobre Sesvete, a onda osvojili bod kod lidera Vukovara 1991.
- Kad krenu bolji rezultati, naravno da je i atmosfera u klubu bolja, a mi svi zajedno zadovoljniji - kaže trener BSK-a Igor Budiša, koji je prošle sezone uspješno vodio Zrinski Osječko 1664 do naslova viceprvaka Prve lige, a onda ljetos ostao bez posla. Kad je BSK-u dogorjelo do noktiju, pozvali su Budišu u pomoć. Nije krenulo prema željama kluba i novog trenera, ali već sada se na igri Bjelobrđana vidi Budišin potpis, tri utakmice u nizu protiv jakih rivala završili su neporaženi, a to pokazuje da stvari idu u boljem smjeru. BSK se nada da će nakon današnjeg (subota) susreta od 15.30 u Bijelom Brdu njihov konto biti dodatno bodovno obogaćen. Budiši i Bjelobrđanima na noge stiže posljednjeplasirani Zrinski Osječko 1664. Budiša za potrebe i probleme svoje bivše momčad nema puno razumijevanja, jedini cilj mu je ostaviti bodove u Bijelom Brdu.
- Igramo protiv kluba u kojem sam proveo godinu i pol dana, nemam nekog sentimenta, naprotiv, imam još veći motiv za pobjedu. Zrinski nije u lakoj situaciji, ali nama su bodovi potrebni i vjerujem da će ostati kod nas - dodaje Budiša.
Unatoč dobrom nizu BSK je još uvijek na pretposljednjem mjestu tablice, ali u bjelobrdskoj Teslinoj 69 ne nedostaje optimizma.