Darda, 08. 09. 2024, Darda, nogomet, Darda - Zrinski (Bošnjaci), MŽNL Osijek - Vinkovci.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
18.10.2024., 20:15
MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK - VINKOVCI

Derbi kola u Vođincima, a baranjski kraj Đole

Na programu je deveta etapa Međužupanijske nogometne lige Osijek - Vinkovci, a lider iz Vardarca ide po deveti trijumf u nizu. Vardarčani u Baranji kao favorit u subotnje popodne dočekuje županjski Radnički, momčad iz donjeg dijela tablice. Sve osim pobjede sastava koji s klupe vodi Marko Dinjar bit će iznenađenje, jer, koliko god nikoga u ligi ne treba otpisati i unaprijed prekrižiti, ako domaćin bude na svojoj uobičajenoj razini, teško će “radnici” nešto ponijeti u Županju. Vardarac ide po “devet od devet”, učinak kakav je imao i u prvih devet kola prošle sezone, a njegovi prvi pratitelji po pobjede kako bi održali korak s vodećom momčadi prvenstva. Drugoplasirana Slavonija iz Soljana hit je dosadašnjeg dijela sezone, igra sjajno i pobjeđuje, a u nedjelju bi trebala upisati novi trobod jer dolazi joj Otok, koji igra u promjenjivoj formi. Sva tri boda trebala bi ostati u Soljanima, ali Otok definitivno nije momčad koju se smije podcijeniti. Slavonija gura odlično, kao i novak u ligi, trećeplasirana Mladost iz Vođinaca.

Parovi 9. kola

Mladost (Đakovačka Satnica) - Borac (Bobota), Darda - Radnički (Mece) i Vardarac - Radnički (Županja) igraju danas (subota), dok se u nedjelju sastaju: Slavonija (Soljani) - Otok, Mladost (Vođinci) - Dilj (Vinkovci), Sloga (Štitar) - Baranja Belje (Beli Manastir), Zrinski (Bošnjaci) - Jedinstvo (Donji Miholjac) i Višnjevac - Šokadija (Babina Greda). Sve utakmice počinju u 15 sati.

Mladostaši u derbiju kola čekaju vinkovački Dilj, koji je na tablici mjesto ispod svog nedjeljnog domaćina. U Vođincima su “našpanovani” na dolazak Dilja, “crjepare” žele poslati kući bez ičega i još više se približiti lideru iz Vardaca. Derbi kola igra se u Vođincima, a onaj lokalni, baranjski, na igralištu kraj Đole u Dardi. Darđani dočekuju susjeda iz Meca, koji ima samo jedan bod i zakucan je za dno tablice. Darda je apsolutni favorit i, ako ne osvoji sva tri boda, bit će to iznenađenje devete prvenstvene etape. Višnjevac čeka Šokadiju i ima priliku popraviti bodovni saldo koji je dosta siromašan zbog očajnog ulaska u sezonu. No gostima iz Babine Grede bodovi su nužni i u nedjelju će svim silama pokušati uzeti bar jedan.

   
      Standings provided by Sofascore