Čepin, 07. 09. 2024, Igralište u Čepinu, Čepin - NAŠK, Treća NL Istok.snimio GOJJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
18.10.2024., 20:17
TREĆA NL ISTOK

Belišćani brane vrh na vrlo teškom gostovanju

Šokantni domaći poraz od Valpovke kao da je razbjesnio Belišćane, koji su nakon toga upisali dvije pobjede (Đakovo Croatia, Tomislav Cerna), iskoristili kikseve prvih rivala i zasjeli na čelo poretka. Tu “jedinicu” nogometaši Belišća u 9. kolu Treće NL Istok brane na teškom terenu u Dalju, gdje ih u nedjelju čeka Radnički. To je ujedno derbi devete trećeligaške etape, domaćin pobjedom može preskočiti Belišćane, koji u Dalj idu potvrditi dobru formu i zadržati mjesto na vrhu poretka. Neće im biti nimalo lagano, jer u Dalju nijednom gostu nije lako. No onaj tko ima visoke ambicije, mora biti spreman “potući” se za bodove na bilo kojem terenu, pa čak i vrućem, na kojem su domaćini uvijek favoriti, kao što je onaj u Dalju.

Parovi 9. kola

Danas (subota) sastaju se Valpovka (Valpovo) - Slavija (Pleternica), Đakovo Croatia - Čepin, Slavonija (Požega) - Vinogorac (Slavonski Brod) i Vuteks Sloga (Vukovar) - Borac (Kneževi Vinogradi), a u nedjelju igraju Bedem (Ivankovo) - NAŠK (Našice), Graničar (Županja) - Svačić (Stari Slatnik), Tomislav (Cerna) - Tomislav (Donji Andrijevci) i Radnički (Dalj) - Belišće. Sve utakmice počinju u 15 sati.

Porazu Belišćana, naravno, nadaju se Daljci, ali i najbliža karavana iza njega. Svačić ima samo bod manje od lidera, put ga ovo kolo vodi u Županju k uvijek nepredvidjivom Graničaru. Nakon lošeg starta u sezonu Županjci se dižu, jest da su još uvijek u donjem dijelu tablice, ali minus za sredinom nije velik, samo dva boda. Tomislav iz Donjih Andrijevaca i požeška Slavonija u posljednje vrijeme malo zapinju, no ovog vikenda imaju priliku popravit dojam. Igraju sa suparnicima po mjeri, bar se tako čini “na papiru”. Slavonija u Požegi dočekuje Vinogorac, a Andrijevčani gostuju kod imenjaka u Cerni, koji je posljednja momčad lige sa samo tri boda. Zanimljivo bi moglo biti na đakovačkom Pazarištu, gdje se sastaju stari trećeligaški rivali, Đakovo Croatia dočekuje Čepin.

   
      Standings provided by Sofascore