BSK - VUKOVAR 1991 PRIJATELSJKA UTAKMICASIJEČANJ 2024. FOTO: FACEBOOK
FACEBOOK
17.10.2024., 18:14
REMI U SLAVONSKOM OGLEDU

Vukovarci u silaznoj putanji, Budiša probudio Bjelobrđane

Utakmice 8. kola SuperSport Prve nogometne lige igrale su se krajem rujna, ali slavonski ogled Vukovara 1991 i BSK-a odigran je tek ove srijede. Krajem rujna bjelobrdsku svlačionicu pokosila je bolest, BSK je tražio odgodu, susjed iz Vukovara pristao, pa je između 10. i 11. etape odrađen i taj zaostali susret.

U Borovu naselju završilo je bez pobjednika, 1:1. Vukovar 1991 ostao je na čelu tablice, ali je momčad Branka Karačića u silaznoj putanji, a ona iz Bijelog Brda u uzlaznoj. Lider Vukovar nakon sjajnog starta u sezonu već tri kola ne zna za pobjedu (dva remija i poraz), a BSK nakon loše serije ide prema gore, tri kola nije izgubio (pobjeda i dva remija). I zato mu je ovaj termin odgovarao puno bolje nego Vukovarcima, koji su u nedjelju gostovali u Zmijavcima, izgubili od Croatije golom u posljednjoj sekundi, prazni i razočarani vratili se s juga Hrvatske, a već u srijedu morali igrati protiv susjeda.

Onome tko je gledao utakmicu na stadionu u Borovu naselju vjerojatno nije bilo jasno tko je na terenu prva, a tko pretposljednja momčad na tablici. Sve je to bilo vrlo slično, odnosno isto. Prvo poluvrijeme slavonskog ogleda bilo je siromašno, bez previše šansi i uzbuđenja, vratari Marijanović i Kovačević su bili gotovo besposleni. Tu i tamo su pokupili neki mlaki pokušaj. Opipavanje snaga trajalo je punih 45 minuta, Bjelobrđani su dobrim pristupom zakočili domaćine, a u nastavku je Vukovar bio nešto bolji, ali konkretne šanse su izostale. Do 78. minute, kada Vanja Pelko s više od 15 metara zabija sjajan pogodak za vodstvo Vukovaraca 1:0. Kovačević je u toj situaciji bio nemoćan, lopta je odsjela u njegovu gornjem lijevom kutu. Nakon pogotka utakmica je malo živnula, gosti su krenuli u napad ostavljajući puno mjesta Vukovarcima, koji su počeli ozbiljnije prijetiti, ali nisu zabijali. I onda, pet minuta nakon prvog, pao je i drugi pogodak. Lopta je završila u mreži domaćina. Vukovarska obrana se malo zbunila, opet nije dobro reagirala nakon prekida, Lazar Vujanić je to iskoristio i glavom pogađa za 1:1. Vukovarci su krenuli po novo vodstvo, otvorili su se i napadali, gosti su imali dosta prostora, ali nisu ga iskoristili. Sudac Luka Slišković produžio je utakmicu za čak sedam minuta, ali rezultat se nije mijenjao.

- Igrom u prvom poluvremenu sam puno zadovoljniji nego u nastavku utakmice. Bilo je više trke i energije, ali na koncu svega ne možemo biti razočarani. Naprotiv, vratili smo se iz minusa, uzeli bod kod lidera, dižemo se i idemo u smjeru kojem želim, kazao je trener BSK-a Igor Budiša.

Vinkovčani danas na Kantridi

Od slavonske četvorke prvi na teren izlaze nogometaši Cibalije. Vinkovčani u današnje popodne (petak) gostuju na riječkoj Kantridi, gdje ih čeka drugoplasirana Opatija. Vinkovčani tri kola ne znaju za pobjedu, posljednje dvije utakmice igrali su kod kuće i nisu ostvarili ono što su planirali. Nakon remija s Croatijom izgubili su od Dubrave Tim kabel, trener Sesar bio je na rubu ostavke, ali situacija se navodno malo smirila. Pitanje je dokad. Vinkovčani su nepredvidljivi, ali na Kantridi je ove sezone vrlo dobra Opatija apsolutni favorit.

Ni Vukovar 1991 ni BSK nemaju puno vremena za odmor i analizu onoga što je bilo jer već u subotu Igora Budišu čeka sudar s njegovom bivšom momčadi, Zrinskim Osječko 1664, a Vukovarci u nedjelju opet igraju kod kuće, u goste im dolazi Orijent. 

PAROVI 11. KOLA

Opatija i Cibalia (Vinkovci) igraju danas (petak) od 15.30. U subotu se sastaju Rudeš (Zagreb) i Dugopolje (13.50), a od 15.30 igraju se susreti Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Croatia (Zmijavci), BSK (Bijelo Brdo) - Zrinski Osječko 1664 i Jarun (Zagreb) - Sesvete. U nedjelju u 13.50 igraju Vukovar 1991 i Orijent (Rijeka).