epa06992882 Manchester United's Romelu Lukaku reacts during the English Premier League soccer match between Burnley FC and Manchester United in Burnley, Britain, 02 September 2018. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
EPA
17.10.2024., 20:05
BILI SU TO TEŠKI DANI

Nakon susreta s Hrvatima u Kataru otišao sam kući i onda plakao sedam dana

Belgijski napadač Romel Lukaku još jednom se prisjetio utakmice s hrvatskom nogometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru te je prilikom gostovanja u Koolcast Sport podcastu priznao koliko mu je bilo teško.

- To je bilo prvi put u 29 godina da me nogomet tako pogodio. Baš me pogodio. Otišao sam kući poslije utakmice na odmor i plakao svaki dan sljedećih tjedan dana. Bio sam psihički slomljen - prisjetio se Lukaku.

Podsjetimo, Hrvatska i Belgija su na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrale ključnu utakmicu grupne faze, koja je odlučivala tko ide dalje. Belgiji je trebala pobjeda, no završilo je 0:0, u nokaut-fazu SP-a otišla je Hrvatska, koja je poslije uzela broncu. Tragičar utakmice bio je upravo Lukaku, koji je promašio nemoguće i ono što inače ne promašuje. Imao je četiri zicera, ali nijedna lopta nije ušla u gol.

- Od tog poraza nisam gledao nijednu utakmicu Mundijala. Moja majka i djeca bili su u Milanu i nisam im se mogao pridružiti. Rekao sam im da želim biti sam - dodao je Lukaku.