15.10.2024., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - Kvalifikacije za UEFA Europsko U-21 prvenstvo, skupina G, Hrvatska - Grcka. Nogometasi Hrvatske slave pogodak Luke Vuskovica za vodstvo 3:2. Franjo Ivanovic, Luka Vuskovic, Dion Drena Beljo Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
PIXSELL
17.10.2024., 18:19
DODATNE KVALIFIKACIJE ZA EURO

Na putu do Slovačke izabranicima Ivice Olića stoji Gruzija

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godinu saznala je suparnika u dodatim kvalifikacijama za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se sljedećeg ljeta igrati u Slovačkoj.

Izabranici Ivice Olića ovoga su tjedna u Koprivnici pobijedili Grčku sa 3:2 u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2025., ali i s ta tri boda zauzeli su drugo mjesto u svojoj skupini i nisu uspjeli kao jedna od tri najbolje drugoplasirane momčadi otići direktno na Euro. Moraju igrati dodatne kvalifikacije, a ždrijeb u Nyonu odlučio je da će put u Slovačku tražiti protiv Gruzije. Igraju se dvije utakmice, jedna kod kuće, jedna u gostima. Hrvatska prvu utakmicu igra kod Gruzijaca 15. studenoga, a uzvratnu na domaćem terenu 19. studenoga. Grad domaćin te utakmice bit će određen naknadno.

- Gruzija je u kvalifikacijama završila druga na ljestvici, ispred Švedske, što govori o njezinoj kvaliteti i ozbiljnosti. Već su pokazali koliko su opasni, a jasno je da se radi o vrlo talentiranoj ekipi i zato moramo biti maksimalno oprezni i dobro pripremljeni. Podcjenjivanju nema mjesta jer su dokazali da imaju potrebnu kvalitetu. Njihov nogomet je u velikom usponu, što se vidi i po uspjesima njihove A reprezentacije na Europskom prvenstvu. Sigurno je da tu euforiju i pozitivan duh prenose i na mladu reprezentaciju, što nas dodatno motivira da budemo maksimalno spremni za ovaj izazov - kazao je nakon ždrijeba izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Ivica Olić.

Hrvatska ukupno mora biti bolja od Gruzijaca kako bi se dokopala Eura 2025., a svoje mjesto na tom natjecanju već su “vizirali” Engleska (prvak), Slovačka (domaćin), Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina.