Nenad ČrnkoHK GORICAFACEBOOK

Nenad Črnko

FACEBOOK
17.10.2024., 18:10
UGOVOR FINIŠIRAN

Bogati investitor ulazi u HNK Gorica

Još jedan hrvatski nogometni prvoligaš trebao bi dobiti privatnog vlasnika. Riječ je o prvoligašu iz Turopolja. Gorica je u četvrtak na konferenciji za medije predstavila novog trenera Marija Carevića, ali je to predstavljanje ostalo u sjeni ooga što je kazao predsjednik kluba Nenad Črnko. Naime, on je otkrio da u klub ulazi privatni investitor. Nije kazao o kome je riječ, samo da je hrvatski državljanin koji bi u budućnosti trebao postati većinski vlasnik nogometnog kluba iz Velike Gorice.

- Finiširali smo ugovor. Određene korake moramo još poduzeti na skupštini kluba, koja će biti u ponedjeljak, ali definirali smo ulazak budućih partnera u klub. Taj će partner osigurati budžet za ovu sezonu, a vjerujem da će u travnju, najkasnije u svibnju, s obzirom na realne rokove i procese u preoblikovanju kluba u sportsko dioničko društvo, HNK Gorica dobiti i novog većinskog vlasnika. To bi, gledaju li se svi parametri, moralo osigurati svjetliju budućnost velikogoričkog nogometa - kazao je Črnko, te naglasio da HNK Gorica time ne ide na prodaju.

- Nije to prodaja, to je transformacija kluba iz udruge građana u sportsko dioničko društvo. Najbolji ponuđač dobit će pravo vlasništva nad klubom, a to je Varaždin već napravio, Istra, Hajduk i Osijek na tom su modelu odavno, to želi napraviti i Slaven Belupo... Jedina logika razvoja hrvatskog nogometa je ulazak stranog kapitala. Moramo biti svjesni da na krilima dobrih rezultata reprezentacije Hrvatske i renkinga koji imamo u svijetu imamo kvalitetnu poziciju da to iskoristimo. Bez toga u budućnosti nećemo biti konkurentni - smatra Črnko.