15.10.2024., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - Kvalifikacije za UEFA Europsko U-21 prvenstvo, skupina G, Hrvatska - Grcka. Nogometasi Hrvatske slave pogodak Luke Vuskovica za vodstvo 3:2. Franjo Ivanovic, Luka Vuskovic, Dion Drena Beljo Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
PIXSELL
16.10.2024., 19:35
DODATNO DOIGRAVANJE

Mladi Vatreni čekaju suparnika: Prijete Norveška, Češka, Belgija, Finska i Gruzija

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine pobijedila je u Koprivnici Grčku sa 3:2 u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. Unatoč pobjedi momčad koju s klupe vodi Ivica Olić mora u dodatne kvalifikacije, jer je završila "ispod crte", odnosno druga je u skupini, iza Portugala, i s lošijom gol-razlikom od drugoplasiranih rivala. Da je Njemačka pobijedila u Poljskoj, Hrvatska bi direktno otišla na Euro. No našima na ruku nije išao rezultat iz Poljske, gdje je domaćin imao zaostatak protiv Njemačke od 3:1, ali je izvukao remi (3:3), te se ugurao ispred Hrvatske. Podsjetimo, najbolja momčad iz svake skupine i tri najbolje drugoplasirane momčadi osigurale su direktan plasman na Euro.

Ždrijeb play-offa održat će se danas (četvrtak) u 12 sati. Šest reprezentacija igrat će između 11. i 19. studenoga (dva dvoboja) za posljednja tri mjesta na Euru, koji je na rasporedu od 12. do 29. lipnja 2025. u osam slovačkih gradova - Bratislavi, Trnavi, Dunajskoj Stredi, Košicama, Žilini, Trenčinu, Nitri i Prešovu.

Hrvatska će suparnika u doigravanju doznati ovog četvrtka, a mogući rivali su Češka, Belgija, Finska, Norveška i Gruzija. Ta će petorka plus Hrvatska biti u ždrijebu koji će odrediti parove doigravanja. Doigravanje će se igrati u klasičnom sustavu, jedna utakmica kod kuće, jedna u gostima, a tri pobjednika parova igrat će na Europskom prvenstvu. S obzirom na to da je prijetilo da se u ždrijebu nađu Francuska, Poljska i Švicarska, put do Eura sada izgleda dosta lakše.

Na Euru će, uz domaćina Slovačku, igrati Italija, Španjolska, Nizozemska, Njemačka, Rumunjska, Portugal, Slovenija, Engleska i Danska kao osvajači skupina te Francuska, Poljska i Ukrajina kao tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.